Espoossa yli 750 varmistettua tartuntaa – ei koronakuolemia viikonloppuna

Kuvituskuva. Arkisto/Riitta Ketola

Anneli Tuominen-Halomo

Espoossa on nyt yli 750 varmistettua koronatartuntaa. Maanantaina aamupäivällä todettu luku on 759.

– Todellisuudessa kokonaismäärä on suurempi, koska lievästi oireilleita ei ole testattu. Todellista sairastuneiden määrää ei tiedä kukaan, perusturvajohtaja Juha Metso sanoo.

Kuolleita on 21. Kuolleiden määrä ei viikonlopun aikana lisääntynyt.

– Hoivakodeissa, joissa on yhteensä noin 1300 asukasta, on nyt kuollut 15 ihmistä. Muut kuusi ovat kuolleet Espoon sairaalassa.

Lisäksi Husissa on hoidettu kuusi espoolaista potilasta ja heistä kolme on kuollut.

Nihtisillan vastaanottokeskuksen tilanteesta ei Juha Metson mukaan ole uutta kerrottavaa. Tartuntatautilääkärin selvityksen mukaan tilanne on otettu vakavasti.

Rajoitusten purku alkaa tällä viikolla ja muun muassa peruskoulut aukeavat.

Espoon koronatilanne on ollut monta viikkoa staattinen, mutta Metson mukaan tartunnat saattavat rajoitusten lieventämisen myötä lähteä kasvuun. Ennustaminen on kuitenkin vaikeaa.

– Tähän asti sekä tehohoitopaikat että sairaalakapasiteetti ovat riittäneet hyvin.

Karanteenit ovat syöneet työvoimaa, mutta Metson mukaan sivistystoimen kanssa on sovittu siitä, että jos varhaiskasvatus ei käynnisty täydellä voimalla, sivistystoimen työntekijät voivat jatkaa lähihoitajina.

Suojavarusteita on alkuvaiheen jälkeen riittänyt kansallisten ohjeistusten mukaisesti. Metso kertoo, että suojavarusteita ollaan hankkimassa lisää, jotta niitä riittää kesän yli.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut