Suomi ensin! -ryhmä hakeutuu puolueeksi – "Sanoudumme irti rasismista"

Jari Pietiläinen

Eilen Helsingin Itäkeskuksessa mielenosoituksen järjestänyt Suomi ensin! -ryhmä aikoo hakeutua puoluerekisteriin. Asiasta kertoo ryhmän vaalihanketta Vihdissä johtava Panu Huuhtanen Hän on myös yksi Suomi ensin -ryhmän perustajajäsenistä.

– Nyt on parhaillaan menossa se vaihe, että yhdistyksen rekisteröintivaihe on jo loppusuoralla. Olemme odottaneet Patentti- ja rekisterihallituksen päätöstä rekisteröinnistä jo kuukauden, Huuhtanen kertoo.

Huuhtanen arvioi, että syy päätöksen viipymiseen on siinä, että Suomi ensin! on kansallismielisenä ryhmänä joutunut viranomaisten erityisen tarkkailun alle.

– Kun olemme rekisteröity yhdistys, voimme ryhtyä keräämään kannattajakortteja puoluerekisteriin pääsyä varten. Tavoitteena on se, että voisimme jo seuraavissa kuntavaaleissa toimia omana puolueena, Huuhtanen valaisee.

Jos puoluehanketta ei ennen seuraavia vaaleja saada vietyä läpi, Suomi ensin! aikoo osallistua vaaleihin esimerkiksi paikallisten valitsijayhdistysten listoilla.

Keskiviikkona kauppakeskus Itiksessä järjestettiin muslimien paastokuukauden päättymisen kunniaksi mielenosoitus. Tämän tapauksen johdosta Suomi ensin! -ryhmä on saanut sosiaalisessa mediassa valtavan kritiikkiryöpyn, jossa ryhmää nimitetään rasistiseksi.

Ryhmä itse haluaa irtisanoutua kaikenlaisesta rasismista.

– Tällainen uutisointi on täysin valheellista, emmekä missään tapauksessa ole rasistinen ryhmä. Me ajamme sitä asiaa, että Suomi eroaisi Euroopan unionista ja rahaliitosta sekä saisi rajavalvonnan taas haltuunsa. Ei tässä ole mitään rasistista, kertoo Suomi ensin! -ryhmän Lahden paikallisosaston johtaja Pontus Söderblom

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisi: Itiksen mielenosoitus sujui nuottien mukaan – "Huutelua puolin ja toisin" 7.7.2016 9:50

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut