Kirkkonummen uusi kirjasto sai rahat – valtuusto kyseli kuparin hintaa

Kirkkonummen valtuusto löi maanantai-iltana lukkoon pääkirjaston korjauksen ja laajennuksen uuden kustannusarvion, joka on suunnittelun edetessä noussut noin 14 prosenttia.

Valtuusto antoi rahat kirjastohankkeelle yksimielisesti, mutta ei mukisematta. Uusi kustannusarvio on noin 10,5 miljoonaa euroa. Määrärahaa lisättiin noin 1,3 miljoonaa euroa.

Valtuusto oli käytännössä pakon edessä. Kirjaston laajennukseen on ryhdyttävä jo tämän vuoden puolella, jotta hankkeelle saadaan noin 2 miljoonan euron valtionavustus. Suunnitelmia ei ehditä enää juurikaan muutella.

Kokoomuksen Matti Kaurila vaati, että valtuuston päättämiin budjettipäätöksiin pitäisi suhtautua suuremmalla vakavuudella.

Kaurila viittasi siihen, että kirjastorahoja oli tämän vuoden budjetinteon yhteydessä viime vuoden lopulla karsittu kymmenen prosenttia ja nyt hankkeeseen vaaditaan jo lisämäärärahaa.

− Kirkkonummella tahtoo jokainen hanke ylittää sen raamin, jonka valtuusto on päättänyt, Karila manaili.

Valtuusto ei malttanut olla kajoamatta vähän myös itse kirjastosuunnitelmiin. Pirkko Lehtinen(sd.) kysyi kirjaston uudesta julkisivusta, joka on kuparia.

Lehtinen pohdiskeli tuleekohan toisestakin Kirkkonummen instituutiorakennuksesta turhan tumma. Lehtinen viittasi uuteen kunnantaloon.

Toimialajohtaja Jari Tirkkonen osasi kertoa, että kirjastoon laitetaan sellaista kuparia, joka ei muutu vihreäksi vaan tummanruskeaksi.

Tirkkoselta kysyttiin myös, paljonko kuparijulkisivu maksaa. Tirkkonen ei muistanut yksityiskohtia, mutta arveli, että hinta liikkuu 50 000 ja 100 000 euron välillä.

Arkkitehti-kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.) lisäsi, että kupari on nyt halpaa, koska maailmanmarkkinahinta on alhaalla. Kupari maksaa Adlercreutzin mukaan vähemmän kuin 10 vuotta sitten.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut