Jättimäinen stadionhanke tulossa tiensä päähän?

Tapiolan Jalkapallostadion Oy:n jättihankkeen kohtalosta päättävät luottamusmiehet ensi maanantaina. Espoon Arena (Tapiolan jalkapallostadion Oy)

toimitus

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä näyttää punaista suurelle jalkapallostadionhankkeelle. Hän esittää, ettei sen suunnitteluvarausta enää jatketa.

Päätöksen asiat tekee kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto ensi maanantaina.

Tapiolan Jalkapallostadion Oy:n hankkeen Mäkelä katsoo rajaavan liikaa urheilupuiston kehittämismahdollisuuksia. Hanke on siihen paikkaan liian suuri.

Espoon Arena nimellä viime aikoina markkinoitu Suomen suurin monitoimiareena viihde-, yritys-, messu- ja urheilutapahtumia varten vetäisi jopa 22500 katsojaa. Sen kustannusarvio on noin 50 miljoonaa euroa.

–Hankkeen eteen on tehty töitä jo kahdeksan vuotta ja siihen on palanut osakkaiden rahaa yli 1,2 miljoonaa euroa, Tapiolan Jalkapallostadion Oy:n toimitusjohtaja Kim Sussmann muistutti viime helmikuussa.

Ekyn käsittelyyn tulevassa ehdotuksessa esitetään, että stadionin sijaan paikalle tulisi muun muassa kaikille avoimia ulkokenttiä ja ulkoliikunta-alueita.

Koko urheilupuiston alueelle ollaan ensimmäistä kertaa luomassa kokonaissuunnitelmaa ja uutta asemakaavaa.

Sen mukaan metroaseman lähiympäristöön tulisi tiivistä ja tehokasta asuntorakentamista sekä liikuntapalveluja. Nykyisen luonnonnurmen ympärille halutaan monipuolisia liikuntatiloja ja rakennuksia joukkue- ja yksilöurheilulajeille.

Autojen ja polkupyörien parkkipaikat on suunniteltu Koivu-Mankkaantie varteen.

Esityksessä ei oteta kantaa siihen, miten ratkaistaan eri lajien mahdollisuudet toimia. Esimerkiksi pienempään jalkapallostadioniin ei oteta mitään kantaa.

Nyt on tehty vasta yleispiirteinen kokonaissuunnitelma. Siinä korostetaan, että alueen pitää tarjota monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja alueen tulee olla elävä koko päivän.

Seuraavaksi laaditaan toteuttamisohjelma, joka tuodaan jaoston käsittelyyn tämän vuoden loppuun mennessä. Vasta siinä tulee esille jotain konkreettisempaa kuten aikataulu ja menettelytavat, joilla urheilupuiston nykyiset toiminnot sovitetaan kokonaissuunnitelmaan.

Kaupunki omistaa koko urheilupuiston alueen. Se määrittelee yleiset tavoitteet ja reunaehdot toiminnoille, mutta yksityiset toimijat tuottavat pääosan alueen palveluista.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuolinisku Tapiolan stadionhankkeelle? – Hallinto-oikeus tyrmäsi poikkeamisluvat
    18.5.2016 10:20

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut