"Saammeko seuraavaksi kutsun 'sinivalkoiseen' kivitykseen" – PS-valtuustopomon kommentit suututtivat vihreät

Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan Seppo Huhdan Facebook-kommentit Espoossa järjestettävästä monikulttuurisesta pesäpallopäivästä närkästyttävät Espoon vihreitä.

Valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtajana tänä vuonna toimiva Huhta kommentoi varsin suorasanaisesti Espoon Pesiksen ja Espoon vihreiden 5. kesäkuuta järjestettävästä Monikulttuurinen pesäpallo -päivästä kertovaa Facebook-ilmoitusta.

Vihreiden sivuillaan jakamassa kutsussa todetaan muun muassa: "Suurin osa Suomessa koulunsa käyneistä on ainakin joskus pelannut peliä, mutta tänne muualta muuttaneille se on varmasti uusi tuttavuus. Otetaan pallo haltuun, tutustutaan toisiin ja tähän Suomen kansallispeliin yhdessä."

Teräväsanaisista kommenteistaan tunnettu Huhta kommentoi tapahtumaa vihreiden Facebook-sivuilla:

"Pesäpallo on suomalaisempi peli kuin jääkiekko kanadalainen, miten hemmetissä siitä voi vääntää "monikulttuurisen" eli muhamettilaisen". Ihan oikeesti rakkaat vihreät eikö teillä ole mitään tolkkua. Seuraavaksi varmaankin saamme teiltä kutsun "sinivalkoiseen" kivitykseen".

Jatkokeskustelussa Huhta huomauttaa muun muassa: "Meillä Espoossakin on asukkaita liki sadasta maasta ja kaikista uskontokunnista eli kertokaa minulle, miksi juuri islam ja erityisesti somalit ovat tämän tavoittelemanne 'monikulttuurin'keskiössä".

Vihreät ovat närkästyneitä Huhdan kommentoinnista ja ihmettelevät miksi valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtajana toimiva Huhta kokee koko perheen monikulttuurisen tapahtuman uhkana.

Valtuuston neuvottelutoimikunta koostuu kaikista Espoon kaupunginvaltuustosta edustettuina olevien puolueryhmien ryhmänjohtajista. Se valmistelee muun muassa valtuuston kokouksia, sekä toimii ryhmien välisenä yhteisenä neuvottelufoorumina.

Toimikunnan puheenjohtajana toimii vuorovuosina joku Espoon neljän suurimman valtuustoryhmän puheenjohtajasta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut