Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustossa käytiin suuri seksikeskustelu: Nuorille ilmainen ehkäisy

Kaupunginvaltuuston selvä enemmistö kannattaa maksuttoman ehkäisyn tarjoamista alle 20-vuotiaille espoolaisnuorille sekä 20–24-vuotiaille ensisynnyttäjille.

Saara Hyrkön (vihr.) aloite maksuttomasta ehkäisystä nuorille hyväksyttiin valtuustossa äänin 43–13. Hyrkkö iloitsikin maanantai-iltana Facebookissa, että valtuuston "suuri seksikeskustelu" tuotti tulosta.

Valtuuston linjauksen mukaan ehkäisyvälineiden jakelun toteutuksessa on kiinnitettävä huomiota siihen, että vastuu ehkäisystä jakautuu sekä tytöille että pojille sekä varmistaa, että tytöille on tarjolla monipuolisesti erilaisia ehkäisymenetelmiä ja monipuolista neuvontaa eri menetelmien vaikutuksista.

Päätös merkitsee muun muassa sitä, että kaupunki tarjoaa nuorille kondomeja kouluterveydenhuollon kautta sekä erilaisissa nuorisotilaisuuksissa. Lisäksi 20-vuotiaille naisille voidaan tarjota ilmaiset ehkäisypillerit yhdeksän kuukauden ajaksi.