Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunkipyöriä halutaan nopeasti myös Espooseen – aloitteen takana valtuuston enemmistö

Kaupunkipyörät saattavat levittäytyä lähivuosina Helsingista kuntarajan yli Espooseen.

Ainakin Espoon kaupunginvaltuuston enemmistö suhtautuu asiaan myönteisesti, sillä valtuutettu Saara Hyrkön (vihr.) aloite kaupunkipyörien hankkimisesta Espooseen on saanut taakseen 46 valtuutettua poliittisen kentän eri laidoilta.

Aloitteessa esitetään, että Espoo selvittää kaupunkipyörien toimintamahdollisuuksia ja käynnistää neuvottelut HSL:n ja Helsingin kaupungin kanssa Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmän laajentamisesta ensi vaiheessa esimerkiksi Otaniemeen.

Helsingissä on käytössä tänä kesänä 500 kaupunkipyörää. Muutaman seuraavan vuoden aikana niiden määrä kasvaa ja toiminta-alue laajenee.

Alustavia selvityksiä kaupunkipyöräjärjestelmän laajentamisesta Espooseen on jo tehty, mutta viralliset päätökset puuttuvat.

Kaupunkipyöräjärjestelmän tarkoituksena on lainata tai vuokrata yhteiskäyttöpolkupyöriä niin asukkaille, turisteille kuin muillekin alueen kävijöille. Pääperiaate on, että kaupunkipyörää käytetään lyhyisiin matkoihin kaupunkialueella. Esimerkiksi Helsingin järjestelmän kustannuksista merkittävä osa katetaan mainosrahoituksella ja sponsoroinnilla.