Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Westendin jumiutuneelle hotellihankkeelle etsitään vaihtoehtoja – Kylpylä, asuntoja?

Westendiin vuosia mallatulle Marriott-hotellihankkeelle tutkitaan vaihtoehtoja.

–Käymme parasta aikaa keskusteluja kaupungin kanssa siitä, millainen kombinaatio Westendinsolmuun toteutetaan, Ari Lehto, viiden tähden bisneshotellin rakentamista alueelle suunnitelleesta Ultivista Oy:stä kertoo.

Sen tarkemmin hän ei tässä vaiheessa keskustelujen keskeneräisyyteen vedoten suostu asiaa avaamaan.

–Varmaa on, että alueelle rakentuu kokonaisuus, jossa tarjotaan ravintola-, kahvila- ja kylpyläpalveluja.

Lehto ei kiistä myöskään sitä, että alueelle nousisi myös asuntoja.

Uusien vaihtoehtojen taustalla on Tapiola-Keilaniemen -alueen voimakas muuttuminen viime vuosina sekä osaltaan myös elokuussa avautuva länsimetro.

Myös amerikkalaistaustainen Marriott-hotelliketju on Lehdon mukaan edelleen halukas tulemaan mahdollisen hotellin operaattoriksi.

Mahdollisten rakennustöiden alkamisajankohtaa Lehto ei nykytilanteessa halua ennakoida.

Mikäli suunnitelmat muuttuvat, saatetaan nykyinen, vuosien varrella kaikki valitusasteet läpikäynyt asemakaava joutua muuttamaan.

Westendinsolmuun on mallattu vuosia 18-kerroksista kongressihotellia, johon tulisi 270 huonetta sekä kongressi ja kylpylätiloja. Hankkeen kustannusarvioksi on vuosi sitten arvioitu vähintään 70 miljoonaa euroa.

Kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Ultivistan omistajia ovat muun muassa Laakkosten autosukuun kuuluva Mikko Laakkonen sekä ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Hotellihankkeen kiivaimpiin vastustajiin on puolestaan kuulunut egyptiläisen miljardööriliikemies Mohammed Al-Fayedin vaimo, suomalaisyntyinen Heini Wathén Hän omistaa lapsineen merenrantatalon suunnitellun hotellin lähistöllä.