Citykaneja tappava tauti levisi jo Espooseen – "Älä koske raatoihin käsin"

Villejä citykaneja Helsingissä surmaava virustauti on nyt todennäköisesti levinnyt jo Espooseenkin. Eetu Niskakari

Jari Pietiläinen

Helsingissä citykaneja tappanut virustartunta on nyt todennäköisesti levinnyt Espooseen.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira epäilee, että kanit ovat kuolleet nopeasti etenevään yleistulehdukseen, jonka on aiheuttanut vain kaneihin tarttuva virus. Evira tutkii kanikuolemien taudinaiheuttajaa ja tiedottaa, kun taudinaiheuttajasta saadaan tarkempaa tietoa. Viruksen ei kuitenkaan epäillä olevan haitallinen muille eläinlajeille tai ihmiselle.

Lemmikkikaneja ei kannata ulkoiluttaa alueilla, joilla on villikanikantoja. Lemmikkikaneille ei myöskään kannata kerätä kasveja ruuaksi alueilta, joilla liikkuu villikaneja, koska virus voi kulkeutua lemmikkikaniin ulkokasvien välityksellä.

Kaninraato tulee hävittää sekäjätteenä. Raatoon ei saa koskea paljain käsin. Kuolleen eläimen siirtämiseen voi käyttää kertakäyttökäsineitä tai nurinpäin käännettyä muovipussia, johon raadon voi laittaa ennen jäteastiaan heittämistä. Raadon hautaamista ei suositella.

Espoossa kuolleina löydetyistä kaneista pitää ilmoittaa Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalveluun numeroon 09 8162 5000 (ma, ke-pe klo 8.00-15.30 ja ti klo 10-15.30) tai sähköpostitse kaupunkitekniikka@espoo.fi

Lue myös:Virusvaara citykaneista: Uhkaa myös tavallisia lemmikkejä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.