Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stylisti: Tämä on suomalaisten tavallisin virhe juhlapukeutumisessa

PUKEUTUMINEN Kesän juhlissa naisten ykkösvalinta on mekko. Miesten juhlamuodissa on väriä.

Juhlat tulossa, mutta mitä laitan päälle? Ikuisuuskysymys kuuluu varmasti monen vaatekaapin edessä lähiaikoina.

–Upea juhlapukeutuminen ei ole rahasta kiinni. Aina ei tarvitse ostaa uusia vaatteita, sillä asua voi päivittää kauniilla asusteilla, stylisti Sohvi Nyman sanoo.

Mieluummin ylipukeutunut kuin alipukeutunut."

Mitä kevään juhlapukeutumisessa kannattaa erityisesti välttää?

– Mustaa, tummia värejä ja paksuja materiaaleja. Ja farkkuja. Farkut eivät ole juhla-asu, vaikka se tuntuu yleinen olettamus olevan. Mies voi pukeutua tyylikkäisiin chinoihin eli puuvillahousuihin, jos puvun housut tuntuvat liian virallisilta. Mieluummin ylipukeutunut kuin alipukeutunut, Nyman korostaa.

Naisten kevään ja kesän ykkösvalinta on Nymanin mukaan mekko.

–Nuoret voivat leikitellä väreillä ja kuoseilla rohkeammin. Kimallus tuo tylsäänkin asuun juhlafiiliksen. Se ei ole vain teineille, vaan myös aikuisille. Kiiltäväpintaiset vaatteet ovat juhlavampia.

Viimeisen päälle trendikästä on pukeutua 1950-luvun henkiseen kukkakuosiseen kellohelmaiseen mekkoon.

–Heleät pastellivärit, kuten persikka, koralli ja roosa. Holkkihihat ja vyötäröä korostavat leikkaukset, Nyman luettelee kevään muotitrendejä.

Miehillä muodissa ovat värikkäät puvut.

–Erityisesti sininen kiiltäväpintainen puku on in, samoin valkoinen. Värikkäät ja kuosilliset taskuliinat sekä neulesolmiot. Rentoihin kesäjuhliin valkoiset pellavahousut.

Nymanin katse säkenöi kun puhe siirtyy kenkiin.

–Kengät kertovat ihmisestä kaiken. Hyviin ja kauniisiin kenkiin kannattaa panostaa, koska ne saavat tylsänkin asun näyttämään upealta. Jokaiselle naiselle löytyvät täydelliset ja mukavat korkkarit. Miehille jalkaan värikkäät nahkakengät tai rennompaan juhlaan purkkarit.