Espooseen uusi Prisma – Lippulaiva puretaan, tilalle tuplasti isompi kauppakeskus

Kauppakeskus Lippulaiva Espoonlahdessa puretaan kokonaan ja sen tilalle rakennetaan täysin uusi, kaksi kertaa nykyistä suurempi ostoskeskus. Ankkurivuokralaisia ovat muun muassa Prisma, K-Supermarket, Lidl ja Tokmanni. Lippulaivaan ollaan aikeissa sijoittaa myös Espoonlahden uusi aluekirjasto ja kulttuuriareena.

Vuokrattavia kauppaneliöitä uuteen keskukseen tulee noin 42000. Hankkeen hinnaksi on arvioitu 160–180 miljoonaa euroa. Uuden kauppakeskuksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa niin, että valmista olisi keväällä 2020.

Uudistetusta Lippulaivasta löytyy noin 80 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa ja palvelua. Näiden lisäksi sinne tulee kunnallisia ja terveydenhoidon palveluita.

Keskuksen katolle rakennetaan kaikkiaan seitsemän asuinkerrostaloa, joista korkein kohoaa 14 kerrosta kauppakeskuksen yläpuolelle. Asuntoja tulee 550.

Nykyinen Lippulaiva on tarkoitus sulkea heinäkuussa 2017. Siihen mennessä Citycon rakentaa nykyisen Mårtensbron koulun paikalle noin 8000 neliön väliaikaisen kauppakeskuksen.

–Koulukiinteistön purkutyöt aloitetaan heti, kun tarvittavat luvat on saatu, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén kertoo.

Pikkulippulaivaan sijoittuvat tilapäisesti Lippulaivan nykyisistä vuokralaisista muun muassa K-Supermarket Seilori, Lidl, apteekki ja Alko.

–Osalle Lippulaivan vuokralaisista on voitu tarjota mahdollisuus siirtyä väistötiloihin Cityconin muihin kauppakeskuksiin, Alén huomauttaa.

Poikkeuksellista kokonaisen kauppakeskuksen purkamista Alén perustelee muun muassa turvallisuudella.

–Haluamme espoonlahtelaisten päivittäisen arjen palvelut pois rakennustyömaan keskeltä tilapäiseen rakennukseen, joka tarjoaa asiakkaille kätevän ja miellyttävän asiointiympäristön.

Alueen asukkaat ovat olleet huolissaan juuri päivittäispalvelujen turvaamisesta alueella.

Uuden kauppakeskuksen rakennushankkeen aloittaminen edellyttää vielä asemakaavan vahvistumista.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut