Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättimäinen sauna nousi Espooseen: 4000-kiloinen kiuas, 300 saunojaa ja ME-yritys

Aalto-yliopiston teekkarit tempaisevat rakentamalla maailman suurimmaksi kuvaillun telttasaunan Espoon Otaniemeen.

Viimeistelyä vailla olevaansaunaan tulee muun muassa 4000 kiloa painava kiuas. Pinta-alaa rakennelmalla on noin 300 neliötä.

Joni VirkkiVapaateekkarit ry:stä sanoo, että rakennustyömaalla tehdään paraikaa viimeistelyjä, ja sauna on määrä avata lauantaina kello 17 aikaan.

– Tässä ei ole kyse mistään teekkarijäynästä, Virkki naurahtaa.

– 4000-kiloinen kiuas on saatu [kiuasvalmistaja] Ikikiukaalta. Se on valmistettu alun perin hyväntekeväisyyteen, mutta lahjoituskohdetta ei lopulta löytynytkään. Meidän jälkeen kiuas viedään partiolaisten suurelle Roihu-kesäleirille, Virkki kertoo.

Jättisauna on auki yleisöllekoko vappuviikon 23.–30. huhtikuuta. Teekkariarvion mukaan saunaan mahtuu noin 300 kylpijää. Jos teltta saadaan täyteen, on kyse uudesta saunomisen ME:stä.

WiikonWappuSaunaksi ristityn saunan odotetaan keräävän saunojia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Teekkareiden mukaan maailman suurimman saunan ennätystä pitää hallussaan Saksan Sinsheinissa sijaitseva kylpyläsauna, johon mahtuu parhaimmillaan 160 saunojaa.

– Kyllä tässä kokoluokan suhteen haetaan maailman suurimman saunan titteliä sinne minne se uuluu eli Suomeen. Saattaa olla, että rikotaan ennätyksiä myös saunojien määrässä, toteaa projektin koordinaattoreihin kuuluva Teemu Meriluototiedotteessa.