Raidejokeri tuomassa lisää asuntoja Leppävaaraan – Laskettelukeskus ja sisähuvipuisto jo unohdettu

Hatsinanpuisto sijaitsee keskeisellä paikalla Leppävaarassa tulevan raidejokerilinjan tuntumassa. Liike- ja toimistotilojen lisäksi alueelle halutaan nyt rakentaa myös asuntoja. Johanna Erjonsalo

Seppo Korkman

Vuosia lepikkoa kasvaneeseen Hatsinanpuistoon Espoon Leppävaarassa on uusimpien suunnitelmien mukaan tulossa paitsi ostosparatiisi, myös asuntoja.

Aiemmin alueelle on mallattu erikoistavarakaupan keskusta, hotellia sekä liiketiloja.

–Raidejokerin myötä suunnitelmiin on otettu mukaan myös asuntorakentamista alueen itäosaan, NCC:n yksikönjohtaja Jukka Manninen kertoo.

Valmisteilla olevassa asemakaavamuutoksessa asuntorakentamista on suunniteltu 25–30000 kerrosneliömetriä eli vajaalle tuhannelle asukkaalle.

Hatsinanpuiston suunnitteluvaraus siirtyi alkuvuodesta kokonaan NCC:lle, kun alueelle aiemmin uutta toimitaloaan suunnitellut Ramboll vetäytyi hankkeesta.

Kaupunkiradan ja Perkkaantien väliin jäävään Hatsinanpuistoon on tulossa tämän hetkisten suunnitelmien mukaan hotelli, toimistotiloja, sekä yhdistetty erikoistavarakaupan keskus ja liikuntatiloja. Ja nyt myös asuntoja.

Rakennusoikeutta alueella on vajaat sata tuhatta kerrosneliötä.

–Ensimmäisen vaiheen liiketilarakentaminen voidaan aloittaa ensi vuonna, mikäli kaava saadaan lainvoimaiseksi, Manninen arvioi.

Hatsinanpuistoon on vuosien varrella ideoitu monenlaista toimintaa. Hurjimmissa suunnitelmissa 2000-luvun alussa alueelle kaavailtiin sisälaskettelukeskusta, kylpylää, hotellia ja elokuvakeskusta. Hinnaksi arvioitiin tuolloin hulppeat 400 miljoonaa euroa.

Puistoon on aiemmin suunnitellut uutta pääkonttoriaan ja maailman ensimmäistä Angry Birds-sisähuvipuistoa myös Rovio. Vihaisten lintujen lento Leppävaaraan törmäsi taantumaan. Samoin kävi Tieto Oyj:n haaveelle uudesta toimitalosta alueella.

Ikeakin olisi halunnut rakentaa alueelle uuden jättimyymälänsä. Sen haaveen torppasi kaupunki.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut