Vantaalaisäiti järkyttyi: "Hoitaja pahoinpiteli lapsen mustelmille päiväkodissa" – kuva

Tällaiset jäljet lapsen käteen jäi kiinnipitämisestä. Lukijan kuva

Riikka Jokinen

Vantaalaisäiti on tyrmistynyt hänen lapsensa kohtelusta vantaalaisessa päiväkodissa.

Äidin mukaan hoitaja pahoinpiteli hänen viisivuotiaan poikansa kädet mustelmille. Tilanne sai alkunsa, kun lapsi oli viime perjantaina menossa päiväkodissa nukkumaan. Lapsi kiukutteli, huusi ja potki patjaa.

Päiväkodin hoitaja yritti saada tilanteen hallintaan rissuvihkoon tehdyn kirjoituksen mukaan pitämällä poikaa käsistä ja jaloista paikoillaan.

– Lapsen mukaan hoitaja oli kovakourainen ja istui sängyllä jalat osittain hänen jalkojensa päällä samalla, kun piti kiinni käsillä ranteista. Illalla, kun otin lapsen paidan pois, järkytyin. Lapsen käsissä oli useita mustelmia ja sormista tulleita painaumia. Käytin lapsen heti lääkärissä, äiti kertoo.

Lapsen reissuvihkoon tehdyn kirjauksen mukaan lasta pidettiin kiinni hetken aikaa, kunnes hän rauhoittui.

Äiti kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen maanantaina sekä olleensa yhteydessä päiväkotiin sekä lastensuojeluun.

Hän on erityisen tyrmistynyt lapsensa mustelmille pahoinpitelyn ohella siitä, että päiväkoti on suhtautunut asiaan välinpitämättömästi.

– Miksi työntekijää ei laitettu töisä sivuun? Hoitaja yhä työskentelee päiväkodissa ja minulle on sanottu, ettei hoitaja tehnyt mitään väärää.

Äidin mukaan hänen lapsensa on kuitenkin siirtynyt päiväkodissa toiseen ryhmään.

Vantaan varhaiskasvatuspäällikkö Teea Markkula on tietoinen tapauksesta. Hän kertoo käynnistäneensä tarvittavat työnjohdolliset toimenpiteet asiassa päiväkodin johtajan kanssa.

– Olen keskustellut asiasta sekä vanhempien että päiväkodin johtajan kanssa. Päiväkodin johtaja on selvittänyt tapahtunutta sekä kyseisen työntekijän että toisen tilanteessa olleen työntekijän kanssa. Tilanne on ollut rauhallinen ja siinä on toimittu ohjeiden mukaisesti. Kyse on ollut kiinni pitämisestä, Markkula kertoo.

Markkulan mukaan Vantaan kaupungilla on toimintaohjeet lapsen kiinni pitämiseen tilanteissa, joissa tarvitaan aikuisen apua lapsen aggressiivisen ja rajattoman käyttäytymisen hillitsemiseen.

– Kiinni pitämisen tarkoituksena on pyrkiä estämään, ettei lapsi vahingoita itseään tai muita, hän kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut