Valtuusto piti ovet auki kaikenlaisille säästöille – "Vuoroluku olisi karmea vaihtoehto"

Espoo hakee jo ensi vuonna 40 miljoonan lisäsäästöjä. Investoinnit perataan tarkkaan ja vuotuiseksi katoksi asetetaan 280 miljoonaa euroa.

Valtuusto torppasi perussuomalaisten palautusesityksen ja hyväksyi talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman linjaukset tulevan budjettikehyksen raamista äänin 65–10.

Perussuomalaisten esitys veroasteen pitämisestä nykyisellään kaatui lukemin 64–10.

–Kasvaminen on sekä käyttötalouden että investointien osalta erinomaisen kallista. Asukasmäärän nykyistä nopeampaan kasvuun meillä ei ole varaa, arvioi kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä esitellessään ohjelmaa.

Puheenvuoroissa oltiin yksimielisiä siitä, että velkamäärän kasvu on saatava kuriin. Keinoista sen sijaan näkemyseroja löytyi.

–Pyhiä lehmiä ei tasapainotuksessa saa olla, vetosi kokoomuksen Pia Kauma.

Vihreiden Tiina Elo muistutti, että infrahankkeet haukkaavat leijonanosan kaupungin investointirahoista. Hän vaati selvitystä, mistä hankkeista voisi luopua kokonaan tai toteuttaa halvemmalla.

Vaikean taloustilanteen maksajiksi ei saa laittaa lapsia, vanhuksia tai vammaisia, linjasi demarien Martti Hellström. Perussuomalaisten väläyttämän vuoroluvun opettajana toiminut Hellström tyrmäsi "karmaisevana vaihtoehtona".

–Oletko sitä mieltä, että Tarja Halonen on "karmaiseva" esimerkki vuoroluvusta, sivalsi perussuomalaisten Seppo Huhta takaisin muistuttaen ex-presidentin muistelleen lämmöllä vuorolukua kouluaikanaan.

Rasismikirveskin heilahti kokouksessa, kun perussuomalaisten Simo Grönroos piti katastrofina arvioita vieraskielisen väestön osuuden kasvusta Espoossa tulevaisuudessa 26 prosenttiin.

–Maahanmuuton aiheuttamista ongelmista pitää voida puhua, mutta leimaaminen edellä keskustelu ei koskaan johda hyvään lopputulokseen, Antero Laukkanen (kd.) opasti.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut