Pääministeri Sipilän herätysliike tuo ensi kertaa suvijuhlansa Etelä-Suomeen

Rauhan Sanan Suvijuhlat 2016 on ensi kertaa pääkaupunkiseudulla. Rauhan Sana

toimitus

Rauhan Sanan perinteiset Suvijuhlat pidetään ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa eteläisessä Suomessa. Suvijuhlille ensi heinäkuussa Vantaan Myyrmäkeen odotetaan tuhansia ihmisiä sanan kuuloon.

Suvijuhlat on lestadiolaisen herätysliikkeen Rauhan Sanan vuosittainen tapahtuma. Yleensä tapahtuma järjestetään liikkeen vankimmilla kannatusalueilla Pohjanmaalla.

Tunnetuin Rauhan Sanan liikkeen jäsen on pääministeri Juha Sipilä, jonka lestadiolaiskytkennöistä puhuttiin erityisesti, kun Sipilä pyrki Keskustan puheenjohtajaksi.

Sipilästä kirjan kirjoittanut Kalevan entinen päätoimittaja Risto Uimonen valottaa kirjassaan myös nykyisen pääministerin suhdetta herätysliikkeeseen.

Rauhansanalaiset erottuvat vanhoillislestadiolaisista Uimosen mukaan vapaamielisyydessä ja suvaitsevaisuudessa.

− Televisiota ei ole heiltä kielletty, ja elokuvissa saa käydä. Lasia voi kallistaa ja maljoja nostaa. Rauhansanalainen liberaali siipi, johon Sipilä lukeutuu, lähtee siitä, että jokaisella on omantunnon vapaus ja oikeus toimia mielensä mukaan myös hengellisissä asioissa, Uimonen valottaa.

Suvijuhlilla on enimmillään ollut tällä vuosikymmenellä noin 6000 osallistujaa. Rauhan Sanan juhlat ovat pienet verrattuna Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen suviseuroihin, joilla on 60000 – 80000 sanankuulijaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut