Nyt tuli hurja graafi: Näin vuokrat jatkavat kallistumistaan

Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat viime vuonna Suomessa keskimäärin 3,0 prosenttia. Rajuinta oli vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kallistuminen.

Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat 4 prosenttia ja muualla maassa 3,3 prosenttia.

Valtion tukeminen ara-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 2,3 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra vapaarahoitteisessa asunnossa on jo 17,49 euroa neliöltä. Muualla maassa se jää 11,28 euroon.

Kalleinta on asuminen pienissä vapaarahoitteisissavuokra-asunnoissa. Vapaarahoitteisen vuokrayksiön keskimääräinen neliöhinta on pk-seudulla jo 24 euroa.

Vuokrayksiön keskimääräinen neliöhinta on pk-seudulla jo 24 euroa."

Ara-asunnoissa ero on selvästi pienempi. Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra ara-asunnoissa oli 12,31 euroa ja muualla maassa 10,63 euroa.

Pk-seudulla vuokrat kallistuivat eniten Helsingissä, jossa vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat viime vuonna 4,2 prosenttia. Espoossa vuokrat kohosivat 2,9 ja Vantaalla 3,8 prosenttia.

Tampereella vuokrat kohosivat 2,7, Jyväskylässä 4,3, Lahdessa 2,2 prosenttia. Turussa vuokrat nousivat 3,2 prosenttia, Oulussa 2,8 prosenttia ja Kuopiossa 2,7 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta vuokrien vuositilastosta. Tilastossa on mukana noin 268 000 vuokra-asuntoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut