Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suurpeltoon "veistoksellinen tornirakennus" – 20 kerrosta

Suurpellon keskustakorttelia muokataan uusiksi. Alueella on ollut voimassa oleva asemakaava 10 vuotta, mutta toimitila- ja julkispalvelupainotteinen rakentaminen ei ole lähtenyt liikkeelle. Nyt keskustakorttelista tehdään asuntovaltainen, ja näkyväksi maamerkiksi myös Kehä II:n suuntaan nousee 20-kerroksinen veistoksellinen torni.

Tornilla on matalampi jalustaosa, joka sitoo sen muun rakentamisen mittakaavaan. Korttelin pohjois-, itä- ja eteläsivuilla rakennukset ovat kahdeksankerroksisia.

Tornin ylemmät kerrokset rakentuvat suurimmaksi osaksi asunnoista, ja mahdollisesti myös huoneistohotellitiloista.

Ensimmäinen kerros sisältää liike-, palvelu- ja toimistotiloja, joiden ilme yleisten alueiden suuntaan on avoin.

Noin kolmikerroksinen pysäköintilaitos kätkeytyy korttelin keskiosiin. Asuntojen piha toteutetaan rakennusmassojen suojaamana pysäköintilaitoksen katolle neljännen kerroksen tasolle, ilmeeltään vehreänä.

Keskustakorttelin myötä Suurpellon kaupalliset palvelut paranevat. Myymälätilaa tulee yhteensä 3000 kerrosneliötä, mutta kuitenkin niin että yksittäisen kaupan koko on enintään 2000 kerrosneliötä.

Päivittäistavarakauppa on suunniteltu tornirakennuksen itäosaan ensimmäiseen kerrokseen, missä sen huolto on luontevimmin järjestettävissä ja missä se kytkeytyy parhaiten eteläpuolisen liikekorttelin toimintaan.