Espoolainen pedofiili hyväksikäytti 4-vuotiasta tyttöä vuosia – IL: Vaati heti vapauttamistaan

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Espoossa asuva 41-vuotias mies on tuomittu vastikään poikkeuksellisen pitkään jatkuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asiasta kertoi Iltalehti

Kun hyväksikäyttö alkoi, tyttö oli vasta nelivuotias. Miehellä oli mahdollisuus jatkaa tekojaan pitkään, koska tyttö oli hänen lähipiiristään.

Aluksi mies silitteli tytön jaökoja ja riisui hänen vaatteitaan. Myöhemmin mies kosketteli tyttöä ja oli hänen kanssaan sukupuoliyhteydessä.

Tekonsa mies salasi yli viisi vuotta, kunnes tyttö uskalsi kertoa asiasta koulun kuraattorille. Tuolloin tyttö oli kymmenvuotias. Teot tapahtuivat vuosina 2001–2008.

Uhri kärsii yhä vakavista psyykkisistä häiriöistä: hänellä on ollut uniongelmia, painajaisia, päänsärkyä, pakkomielteitä, syömishäiriöitä ja tunteettomuutta.

Mies sai joulun alla kolmen ja puolen vuoden vankilatuomion. Pedofiili joutuu maksamaan uhrilleen yhteensä 29 000 euron korvaukset kärsimyksestä, kivusta ja särystä sekä tilapäisestä psyykkisestä haitasta.

Oikeussalista suoraan vankilaan määrätty mies ei hyväksynyt oikeuden päätöstä, vaan vaati, että hänet lasketaan heti vapaaksi ja että korvausten täytäntöönpano keskeytetään.

Hovioikeus hylkäsi keskiviikkona vaatimuksen perusteettomana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.