Risteyssillan korjaus Kirkkonummella alkaa – luvassa liikennevalot ja pintaremontti

Uudet liikennevalot tulevat 51:n ramppien päihin. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kauan suunniteltu risteyssillan korjaus Kirkkonummen keskustan kohdalla kantatie 51:llä alkaa. Urakassa tehdään sillan pintaremontti ja ramppien päihin tulevat liikennevalot.

Työt alkavat tämän kuun lopulla ja jatkuvat syksyyn saakka. Kevyt liikenne suljetaan sillalla elokuun puoliväliin saakka ja kiertotie on viereisen Bron sillan kautta.

Urakka maksaa noin miljoona euroa, jonka kustantaa kokonaan valtio. Kunnalle ei korjaustöistä ja liikennevaloista tule kustannuksia. Työn toteuttaa Destia Oy.

Munkkullan huonokuntoisen maantiesillan korjaamista on suunniteltu vuosia. Myös kokonaan uuden sillan ja pisaraliittymien rakentamista on pohdittu ja niistä on suunnitelmat olemassa.

Tällä kertaa ely-keskus toteuttaa pienempimuotoisen korjaustyön ja laajemmat suunnitelmat siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Koko risteysalueen uusiminen olisi hyvin kallis operaatio.

Uudet liikennevalot tulevat ohjaamaan ramppien päissä sekä 51:ltä nousemista Upinniementielle molemmista suunnista ja sekä laskeutumista 51:lle Helsingin ja Hangon suuntaan.

Liikennevaloja on perusteltu sillä, että liikenne ruuhkautuu risteyksessä. Erityisesti kääntyminen vasemmalle on vilkkaan liikenteen aikoina vaikeaa ja Helsingin suunnasta johtavalle rampille kertyy pitkä jono.

Nykyistä tiealuetta sillalla ja rampeilla ei laajenneta, mutta kaistajärjestelyitä tehdään.

Kevyt liikenne suljetaan sillalla 25. toukokuuta – 14. elokuuta. Koko urakan pitäisi olla valmis marraskuun alkuun mennessä.

Kesän aikana päällystetään myös 51:tä sillan kohdalla noin kilometrin verran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.