Melkein 1 200 lounaspakettia jätettiin noutamatta Espoossa – toimitettiin hävikkiruokaa jakaville järjestöille

Espoossa jäi viime viikon keskiviikkona noutamatta lähes 1 200 etäopetuksessa oleville tarkoitettua lounaspakettia. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lounaspakettijakoon oli ilmoittautunut noin 14 500 peruskoulun tai lukion opiskelijaa sekä esikoululaista. Lounaspaketissa oli muun muassa eineksiä, maitoa, vihanneksia ja näkkileipää viikon koulupäiville.

– Vaikea lähteä spekuloimaan syitä, miksi paketteja ei ole noudettukaan. Ehkä jotkut ovat unohtaneet haun tai ovat unohtaneet perua paketin hakemisen ja jotkut taas sairastuneet, arvelee suomenkielisen opetuksen viestintäasiantuntija Maija Ruoho Espoon kaupungilta.

– Lounaspaketin sisältö ainakaan tuskin on syynä. Sisällöstä tuli paljon kiitosta silloin kun Espoossa siirryttiin päivittäisten eväspussien jakelusta viikon lounaspaketin jakoon, hän jatkaa.

Hukkaan noutamatta jätetyt lounaspaketit eivät menneet, sillä koronaviruksen vuoksi perustettu Espoon kaupungin ruoka-apu haki ne. Ruoka-apu toimitti ne järjestöille, jotka jakavat hävikkiruokaa vähävaraisille.

Myös ensimmäisellä lounaspakettien jakokerralla osa paketeista jäi noutamatta.

– Silloin määrä oli huomattavasti pienempi. Lounaspaketin oli tilannut noin 13 000 henkeä ja noutamatta jäi noin 400 pakettia, kertoo Espoon kaupungin ruoka-avun asiakaspäällikkönä poikkeusaikana työskentelevä Hans Svahn.

Tuolloinkin ruoka-apu haki jakamatta jääneet ruoat ja toimitti ne eteenpäin hävikkiruokaa jakaville järjestöille.

Lounaspaketteja jaettiin Espoossa kahtena keskiviikkona yli 60 jakelupisteessä. Lounaspaketin hakijaksi piti ilmoittautua Wilmassa viikkoa etukäteen. Sitä ennen Espoossa jaettiin etäopetuksessa oleville eväspusseja, jotka noudettiin päivittäin.

Peruskoululaiset siirtyvät lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta, jolloin kouluruoka tarjotaan koululla. Tästä viikosta alkaen lounaspaketteja jaetaan vain lukiolaisille, jotka jatkavat etäopetuksessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut