Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesän rippileirit alkavat Espoossa ja Vantaalla juhannuksen jälkeen, Helsinki varaa leirivuoroja myös syksyn viikonloppuihin

Nuoret pääsevät koronapandemiasta huolimatta rippileirille kesällä niin Helsingissä ja Espoossa kuin Vantaallakin.

Piispainkokous päätti huhtikuussa, että kesän 2020 rippikoulut toteutetaan poikkeusolojen jatkuessa siten, että rippikoululeirien ja päivärippikoulujen lähiopetusta siirretään myöhempään ajankohtaan sekä käytetään etäopetusta tarvittaessa tukitoimena.

Helsingin seurakuntien rippileirit käynnistyvät tietyin rajoituksin ja turvallisuus huomioiden pääosin 10. kesäkuuta alkaen.

Kovin erilaisia niistä toki tulee kuin aiempina vuosina, sillä riparit joudutaan järjestämään poikkeavien turvallisuusohjeiden takia toisin, kertoo tiedotteessa Helsingin seurakuntien yhtymänjohtaja Juha Rintamäki.

– Noudatamme viranomaisten ohjeita ja linjauksia leirien suunnittelussa ja toteutuksessa, turvallisuudesta huolehtien. Jos tilanteet tästä muuttuvat, reagoimme nopeasti. Leirikeskukset on varattu varmuuden vuoksi koko syksyn viikonlopuiksi ripareita varten, Rintamäki toteaa.

Kesäkuun ensimmäisen viikon leireille ja Viroon suunnitelluille leireille tarjotaan syyskaudella korvaavat leirivuorot.

Myös Korpirauhaan suunnitellut kolme 70 hengen leiriä saavat osittain korvaavia syysvuoroja, koska niiden koko ylittää kokoontumisrajoitukset.

Kivisaaren leirikeskus pysyy tänä vuonna kokonaan suljettuna, sillä wc- ja pesutilat eivät koronatilanteessa ole siellä riittävät. Lekholmenin leirisaari varataan pelkästään riparikäyttöön.

Espoon seurakunnissa rippileireille päästään juhannuksen jälkeen. Siihen asti alkukesän rippileirit perutaan.

Kaikille rippikoululaisille tarjotaan mahdollisuus leirijaksoon, koska sen rooli rippikoulussa on erittäin keskeinen. Elokuun alkuun lisätään uusia leirejä ja olemassa oleviin ryhmiin lisätään paikkoja.

Kesäkuulta peruuntuneiden leirien nuorille avataan uudelleen ilmoittautuminen, jossa he pääsevät valitsemaan näistä vaihtoehdoista.

Alkukesän päivärippikoulut, joissa ei ole leiriolosuhteita, toteutetaan suunnitellusti kokoontumisohjeita noudattaen ja myös niihin otetaan lisää nuoria.

Konfirmaatiot aikataulutetaan uudelleen ja niistä tiedotetaan erikseen. Vielä ei ole tiedossa, mitä kokoontumisrajaa konfirmaatioihin sovelletaan.

Rippikoulun käynyt nuori voi osallistua tarvittaessa myös jonkin toisen ryhmän konfirmaatioon.

– Joudumme toimimaan uudessa ja haastavassa tilanteessa, joka koettelee myös rippikoululaisten läheisiä, kun kesän suunnitelmat ja aikataulut muuttuvat, toteaa Espoon seurakuntien kasvatuksen asiantuntija Johanna Hirsto.

Vantaan seurakunnissa ennen juhannusta olevat leirit siirretään tai toteutetaan monimuotoisesti etäopetuksena ja myöhemmin järjestettävinä kokoontumisina tai muulla vaihtoehtoisella tavalla.

Siirrot pyritään ajoittamaan loppukesään tai alkusyksyyn. Seurakunnat informoivat kutakin rippikouluryhmää erikseen.

Juhannuksen jälkeisistä rippikoulusta tiedotetaan 20. toukokuuta mennessä.