Taide ilahduttaa – taideteosten hankkiminen taidelainaamosta onnistuu myös poikkeusoloissa

Espoon taidelainaamossa on espoolaisten ammattitaiteilijoiden teoksia, joita voi lainata kuukausihinnalla tai ostaa kerralla itselleen. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Taideteosten lainaaminen on kiinnostanut asiakkaita myös poikkeusoloissa. Kauppakeskus Sellossa Galleria Aarnin yhteydessä toimiva taidelainaamo on toiminut ja toimii toukokuun loppuun asti erityisjärjestelyin.

Taidelainaamoon on saanut poikkeustilan aikana yhteyden ensisijaisesti sähköpostitse, mutta myös puhelimitse.

Teoksia voi myös varata nettisivuilla olevan varauslomakkeen kautta. Nettisivulla teoksia voi hakea tekniikan, värin, teeman ja koon mukaan.

– Fyysisen lainaamon kiinniolo on kuitenkin vaikuttanut lainaamon toimintaan, koska teoksia ei voi tulla katselemaan ja selailemaan, taidelainaamokoordinaattori Vera Koura kertoo.

– Kun asiakas varaa teoksen, sovimme noudosta, jolloin joku työntekijämme on paikalla Sellon lainaamossa luovuttamassa teoksen.

Teoksia on voinut noutaa sovittaessa myös suoraan taiteilijoiden työhuoneilta.

– Myös taiteilijoita on palveltu samoin. Jos heillä on ollut jotain noudettavaa tai tuotavaa, olemme sopineet ajan, jolloin työntekijämme tulee paikalle.

Taidetta hankitaan myös lahjaksi. Suosituin lahja on ollut lainaamon lahjakortti, koska näin lahjan saaja voi itse valita mieleisensä teoksen.

– Toki teoksia on myös ostettu suoraan lahjaksi, jolloin lahjan antaja on valinnut teoksen lahjan saajalle, Vera Koura sanoo.

Moni saattaa luulla, että taidelahjan hankkiminen maksaa maltaita.

– Lahjakorttien hinnat alkavat 20 eurosta ylöspäin. Teoksia on suuri valikoima pienistä suuriin ja halvemmista kalliimpiin teoksiin, Koura kertoo.

Taidelainaamossa on tarjolla runsaasti myös grafiikkaa, joka on hinnaltaan maalauksia edullisempaa.

Espoon Taidelainaamo ja Galleria Aarni avautuvat 2. kesäkuuta. 13. kesäkuuta asti ne ovat avoinna tiistaista perjantaihin kello 12–18 ja lauantaisin kello 12–16.

Juhannusviikolla Galleria Aarni ja taidelainaamo ovat tilojen remontin vuoksi kiinni.

Juhannuksen jälkeen palataan normaaleihin aukioloaikoihin eli tiistaista perjantaihin kello 12–20 ja viikonloppuisin kello 12–16.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut