Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kouluissa järjestetään kevätjuhlia etänä tai pienryhmissä

Koulut: Espoon kouluissa ei järjestetä perinteisiä kevätjuhlia.

Perinteisiä kevätjuhlia ei tänä keväänä Espoon kouluissa ja lukioissa järjestetä koronaepidemian vuoksi. Tiukat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti.

– Yhteisiä linjauksia on annettu, mutta toisaalta annamme kouluille myös harkinnan varaa. Koulut voivat järjestää yhden ryhmän sisällä yhteisiä hetkiä. Tämä on tärkeää peruskoulun 9-luokkalaisille, jotka ovat olleet monta vuotta yhdessä, sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho sanoo.

Lisäksi koulut voivat järjestää etäkevätjuhlia tai juhlallisia hetkiä oman luokan oppilaiden kesken.

Oppilaat ja huoltajat saavat näistä tarkemman tiedon omasta koulustaan.

– Rehtorit tekevät paikallisia ratkaisuja, koska noin 8 000 oppilasta käy koulua muussa kuin omassa koulussaan.

Poikkeustilanteessa halutaan järjestää jotain espoolaisia yhdistävää. Siksi kaupunki ja Tapiola Sinfonietta tarjoavat kaikille koululaisille yhteisen virtuaalikevätjuhlan. Se on katsottavissa 30. toukokuuta Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden kotona247.fi-sivustolla sekä Tapiola Sinfonettan YouTube-kanavalla.

Rinta-ahon mukaan abit ovat surreet sitä, että perinteisiä lakkiaisia ei nyt voida järjestää.

– Perinteiset seremoniat toteutetaan elokuun 29. päivä, jos koronatilanne sen sallii.

Esimerkiksi Leppävaaran lukiossa ylioppilasjuhla on virtuaalinen nauhoite ja se julkaistaan lukion kotisivulla 30. toukokuuta. Rehtori Ismo-Olav Kjäldman kehottaa ylioppilaita ja heidän perheitään järjestämään kotiin juhlakatsomon ja varaamaan ylioppilaslakin virtuaalista juhlaa ja lakitusta varten. Juhlassa on muun muassa musiikkia, rehtorin puhe sekä ylioppilaiden lakitus ja ylioppilaiksi julistaminen.

Myös muissa lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa järjestetään virtuaalisia juhlia. Omniassa opiskelijoille, aikuislukiosta valmistuville sekä heidän läheisilleen suunnattu virtuaalijuhla on 29. toukokuuta.