Korona muutti ostostapoja – kylpytynnyrit ja porealtaat rautakaupan hittituotteita

Asuminen: Kylpytynnyrit ja porealtaat kevään hitti-tuotteita.

K-Raudan kauppias Jenny Pirttikosken mukaan kevään hittituotteita ovat selvästi porealtaat ja kylpytynnyrit. Paljut ehtivät jo kertaalleen loppua, mutta uusi kuorma on tulossa. katriina raanto

Katriina Raanto

Matkojen ja tapahtumien peruuntuminen, kokoontumis- ja liikkumisrajoitukset sekä etätyöt ovat lisänneet kotona vietettyä aikaa.

Kodin puutteet, kesken jääneet remontit ja pihan viihtyvyyden lisääminen ovat saaneet remontoijat ja rakentajat aktivoitumaan.

Ylimääräinen energia kanavoidaan nyt kodin ja pihan kunnostukseen. Myös kodin sisustukseen ja vapaa-aikaan liittyvien tuotteiden kysyntä on kasvanut.

– Kun kotona vietetään nyt paljon aikaa, asiakkaat ovat hakeneet pihan ja kodin kunnostukseen ja remontointiin liittyviä tuotteita, muun muassa terassitarvikkeita, kertoo K-Raudan kauppias Jonne Pirttikoski.

Kevään varsinaisiksi hittituotteiksi K-Raudan toinen kauppias Jenny Pirttikoski nimeää vahvasti kotoiluun liittyvät kylpytynnyrit ja porealtaat.

Jonne Pirttikoski kertoo koronaviruksen vaikutuksen näkyvän myös ostotavoissa.

Vähittäiskauppaa on siirtynyt verkkoon.

– Verkkokauppaostokset ja meidän paikallisten kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä ja käyttäjämäärät ovat lisääntyneet merkittävästi. Asiakkaita kiinnostavat myös ennakkokeräily- ja noutomahdollisuudet, jotka helpottavat asiointia myymälässä.

Citymarketin käyttötavarapuolen tavaratalopäällikkö Mika Leskisen mukaan lisääntynyt kotoilu ei näy Citymarketin käyttötavarapuolella vielä mitenkään merkittävästi.

– Asumisen, kodintarvikkeiden ja vapaa-ajan tarvikkeiden ryhmissä on pientä nousua, ei merkittävää toistaiseksi. Jossain tavararyhmissä on nousua, toisissa myynninkehitys ei ole niin hyvää, toteaa Leskinen.

Tokmannin sijoittajasuhde- ja viestintäpäällikkö Maarit Mikkonen toteaa kokoontumis- ja liikkumisrajoitusten leikanneen merkittävästi kysyntää erityisesti kivijalkaliikkeiltä.

Poikkeussääntöjen tultua voimaan Tokmannin asiakasvirrat ovat pienentyneet, mutta toisaalta keskiostoksen määrä on kasvanut.

Asiakasvirrat ovat pienentyneet selvimmin kauppakeskuksissa sijaitsevissa noin 20 Tokmannin myymälässä.

– Vähittäiskauppaa on siirtynyt verkkoon. Tokmannin verkkokaupan myynti kasvoi vahvasti maaliskuun lopusta alkaen, kertoo Mikkonen.

Myynti oli vahvaa erityisesti seuraavissa tuoteryhmissä: urheilu ja harrastukset, piha- ja puutarha, siivous ja puhdistus sekä kodin sisustus.

Normaalia selvästi enemmän myyneitä tuoteryhmiä Tokmannilla ovat elintarvikkeet, saippuat, kodin puhdistusaineet ja siivoustarvikkeet sekä urheiluun ja vapaa-aikaan liittyvät tuotteet.

Vastaavasti pukeutumisen tuotteiden myynti on edellisvuotta selvästi alhaisemmalla tasolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen ratsupolulla Oittaalla – kuva
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. HSL avaa matkakortin nettilatauksen ensi viikolla – voi ostaa sekä kautta että arvoa
 4. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 5. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 6. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 7. 180 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella – Porkkalantiellä triplanopeutta ajaneen motoristin kortti hyllylle
 8. Valtion lupaus rahoittaa puolet kaupunkiradasta saa Espoossa myös kritiikkiä – Vuornos: ”Hanke vaakalaudalla”
 9. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 10. Länsimetron jatkeella alkaa kiskojen asennus
 11. Mopoilijoista valituksia poliisille päivittäin ­– poliisin saapuminen rauhoittaa menon vain hetkeksi
 12. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 13. Kiekko-Vantaan kapteeni vaihtaa Kiekko-Espoon alakertaan – "Erno on loistava joukkueen jätkä"
 14. Hallituksen lisäbudjetti: Espoo on saamassa hieman alle 140 miljoonaa kaupunkiradan jatkeeseen
 15. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.