Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksen koronakaranteeni ohi – sairastuneista sata todettu jo terveiksi

Espoon Nihtisillassa sijaitsevan vastaanottokeskuksen koronakaranteeni päättyy tänään perjantaina, Maahanmuuttovirasto tiedottaa.

Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö asetti pääkaupunkiseudun suurimman vastaanottokeskuksen karanteeniin vappuaattona, kun vastaanottokeskuksen asukkailla oli todettu kymmeniä koronatartuntoja.

Kaikkiaan vastaanottokeskuksessa on todettu tähän mennessä 128 koronatartuntaa. Sata sairastunutta on jo todettu terveeksi. Vastaanottokeskuksen henkilökunta ja yli 300 keskuksessa asuvista turvapaikanhakijoista on testattu.

Maahanmuuttoviraston mukaan tartunnan saaneet asiakkaat ovat jatkavat eristyksissä, kunnes heidät on todettu terveiksi. Parantuneet ovat voineet liikkua vapaasti myös keskuksen ulkopuolella karanteenin aikana.

Espoon kaupunki otti asiaan kantaa viikko sitten. Kaupungin tiedotteen mukaan " ulkopuolinen henkilö ei voi tietää, ketkä ovat karanteenissa tai eristyksessä".