Suoja-asuun pukeutunut koronahuijari anasti 80-vuotiaalta omaisuutta Espoossa – poliisi pyytää vihjeitä

Poliisi muistuttaa, että koronan vuoksi myytäviin palveluihin ja tuotteisiin on syytä suhtautua varauksella. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Sirkku Aalto

Koronavirustilanne on saanut huijareita liikkeelle Uudellamaalla.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut Espoosta ilmoituksen huijarista, joka on soittanut 80-vuotiaalle uhrilleen ja tarjonnut tälle halpaa koronatarkistusta. Tämän jälkeen henkilö on tullut paikalle suoja-asussa ja anastanut uhrin asunnosta omaisuutta.

Kyseinen tapaus sattui Karakalliossa maanantaina 11. toukokuuta, kertoo tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Klaus Geiger Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Vastaavia tapauksia on ilmennyt Länsi-Uudenmaan alueella ainakin Vihdissä maaliskuussa. Poliisi tiedotti tuolloin tilanteesta, jossa koronavirustutkijoiksi esittäytyneet miehet olivat anastaneet asukkaalta käteistä rahaa ja arvoesineitä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kaipaa vihjeitä sekä Vihdin että Espoon koronahuijareista.

Espoon Karakallion epäilty koronahuijari on poliisin antamien tuntomerkkien mukaan noin 170–180 senttimetriä pitkä, normaalivartaloinen ja tummaihoinen.

Vihdin osalta epäiltyjä huijareita on kolme.

Ensimmäinen heistä on tuntomerkkien mukaan noin 30-vuotias mies, noin 200 senttimetriä pitkä, vartaloltaan tukeva ja hänellä oli tekohetkellä yllään mustat vaatteet.

Toinen epäilty on noin 60-vuotias mies, noin 170–180 senttimetriä pitkä, hoikka ja hänellä oli tekohetkellä farkut, ruskea villapaita ja päässä harmaa myssy.

Kolmas epäilty puolestaan on noin 30-vuotias mies, noin 170–180 senttimetriä pitkä, vartaloltaan tukeva ja hänellä oli mustat vaatteet.

Vihjeistä voi ilmoittaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vihjepuhelimeen numeroon 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Koronavirustilannetta hyödyntävät huijarit voivat lähestyä ihmisiä myös sähköpostitse. Kansalaiset saavat poliisin mukaan päivittäin sähköpostiinsa erilaisia myynti-ilmoituksia esimerkiksi koronatesteistä ja suojavarusteista.

Tällaisista sähköposteista voi olla vaikea tietää, mitkä ovat huijauksia ja mitkä todellisten suojavarusteiden myyntiä. Poliisin mukaan kansalaiset näyttävät kuitenkin olevan valveutuneita tällaisten sähköpostien suhteen eikä niiden osalta ole kirjattu rikosilmoituksia.

Poliisi kehottaa kansalaisia valppauteen koronaan liittyvien tuotteiden ja palveluiden suhteen.

– Minkäänlaisia koronatarkastuksia ei asuntoihin tehdä. Kaikkiin koronan vuoksi myytäviin palveluihin ja tuotteisiin tulee suhtautua varauksella. Iäkkäiden henkilöiden läheisten on hyvä olla näissä asioissa erityisen valveutuneita, poliisi muistuttaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut