Espoolaiskirjailija Max Seeckin teos valittiin vuoden parhaaksi äänikirjaksi

Max Seeckin neljäs teos Uskollinen lukija on valittu vuoden äänikirjaksi jännitys ja dekkarit -sarjassa. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Espoolaiskirjailija Max Seeckin teos Uskollinen lukija on valittu vuoden parhaaksi äänikirjaksi jännitys ja dekkarit -sarjassa.

Valinta tehtiin virtuaalisena järjestetyssä Storytel Awards -gaalassa. Kansainvälinen Storytel on yksi Suomessa toimivista digitaalisista kirjapalveluista.

Uskollinen lukija on tässä kuussa 35 vuotta täyttävän Seeckin neljäs teos. Kirja ilmestyi viime elokuussa.

– Kirjan tarina, henkilöhahmot ja poliisin työnkuvaus oli niin uskottavasti ja ammattitaitoisesti kokoon kehrätty, että voittajan valinta oli helppo. Uskollinen lukija on lajityyppinsä muotovalio ja kansainvälistä ainesta, raati perusteli valintaansa.

Kirjan luki äänikirjaksi Satu Paavola, ja raadin mukaan "napakka ja koukuttava tarina toimi erityisen hyvin" hänen lukemanaan.

– Kirja on hyvä. Se on tähän mennessä paras kirjani. Agentuuri ei ota myytäväkseen paskaa, vaan kirjassa pitää olla potentiaalia menestyä ulkomailla, Seeck itse lausui kirjasta viime lokakuussa Länsiväylän haastattelussa.

Uskollista lukijaa ollaan kääntämässä yli 30 kielelle.

Kirjasta työstetään myös Hollywood-sarjaa televisioon.

– Samppanjapullot eivät poksahtele ennen kuin Netflix on auki ja sarja tulee tuutista. Olen jo nyt ollut mukana projekteissa, jotka ovat kaatuneet loppumetreillä. Kun joku pistää rahahanat kiinni, se on siinä, kirjailija sanoi Ilta-Sanomille helmikuussa ollessaan vierailemassa Los Angelesissa.

Max Seeckin seuraava kirja Pahan verkko ilmestyy syyskuussa.

Muut äänikirjapalkinnot

Kaunokirjallisuus

Anni Saastamoinen: Sirkka, lukija Pirjo Heikkilä

Tietokirjallisuus ja elämäkerrat

Venla Pystynen ja Linda-Maria Roine: Mercedes Bentso - Ei koira muttei mieskään, lukija Linda-Maria Roine

Lasten- ja nuortenkirjallisuus

Maria Laakso: Taltuta klassikko!, lukija Pirjo Heikkilä

Lähde: Storytel Awards

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut