Omaiset voivat nyt vierailla hoivakodeissa Kirkkonummella – valvotut tapaamispaikat järjestetty sisälle ja ulos

Kirkkonummen kunnan hoivakodeissa on lievennetty vierailukieltoa. Kuvituskuva. Katja Juurikko / Arkisto

Paavo Rantalainen

Koronaepidemian takia pari kuukautta jatkunutta vierailukieltoa Kirkkonummen kunnan hoivakodeissa on lievennetty, jotta omaiset pääsevät rajoitetusti vierailulle.

Kirkkonummella on ryhdytty mahdollistamaan iäkkäiden omaisten tapaamisia äitienpäiväviikonlopusta alkaen.

Jokaisessa ympärivuorokautisessa yksikössä eli Volskodissa, Palvelutalossa ja Lehmuskartanossa on järjestetty sekä sisätiloihin että ulos turvallinen tapaamispaikka.

Tapaamisista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa. Tapaamisissa noudatetaan turvaetäisyyttä, noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja käytetään kirurgista suu-nenäsuojaa.

Ehdoton edellytys on, että tapaamiseen saapuvilla ei ole minkäänlaisia tartuntatautioireita.

Henkilökunta huolehtii ja valvoo, että tapaamiset sujuvat turvallisesti.

– Turvatoimet voivat tuntua vierailijoista aika mittavilta, varsinkin jos itse kokee olevansa täysin terve. Ne ovat kuitenkin tarpeen iäkkään asukkaan suojaamiseksi, sanoo hoitotyön johtaja Gun-Lis Wollsten.

– Vaikka yhteiskuntaa onkin alettu avaamaan, ei virus ole mihinkään kadonnut, ja ikäihmisille suositellaan edelleen lähikontaktien välttämistä. Pyrimme kaikin keinoin välttämään viruksen leviämistä hoivakoteihimme, Wollsten jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut