THL:n luvut: Espoossa 716 varmistettua koronatapausta – Vantaalla aiotaan selvittää viruksen leviämistä kaupungin eri alueilla

Espoossa oli sunnuntaihin mennessä todettu 716 varmistettua koronatapausta. Arkisto / Risto Aalto

Espoossa oli sunnuntaihin mennessä todettu 716 varmistettua koronavirustartuntaa, kertovat terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastot.

Naapurikaupungeissa Vantaalla ja Helsingissä varmistettujen tapausten määrät olivat 757 ja 2 361.

Pääkaupunkiseudun kolmen suuren kaupungin vahvistettujen tartuntojen yhteismäärä on noin 60 prosenttia koko maan 6 347 varmistetusta koronatapauksesta.

Helsingin kaupunki on antanut tietoja koronaviruksen alueellisesta levinneisyydestä kaupungissa. Nyt Vantaalla aletaan tutkia alueellisesti koronavirukseen sairastuneita.

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö pitää tärkeänä, että alueellisia tietoja selvitetään.

– Ei riitä, että kerromme jälkikäteen kuinka moni on sairastunut tai menehtynyt. Meidän täytyy olla kaksi viikkoa edellä, jotta voimme vaikuttaa tilanteeseen jopa jo ennen kuin tautia edes on jossain, Aronkytö sanoi Vantaan Sanomien haastattelussa.

Alueellisia tietoja tutkitaan Aronkydön mukaan yhdistämällä esimerkiksi sairastumis- ja testaustiedot. Tietoja saadaan muun muassa Husin laboratoriosta.

Syy, miksi Vantaan kaupunki vasta nyt aloittaa viruksen alueellisen tutkimisen on Aronkydön mukaan ollut yksityisyyden suojassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.