Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL:n luvut: Espoossa 716 varmistettua koronatapausta – Vantaalla aiotaan selvittää viruksen leviämistä kaupungin eri alueilla

Espoossa oli sunnuntaihin mennessä todettu 716 varmistettua koronavirustartuntaa, kertovat terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastot.

Naapurikaupungeissa Vantaalla ja Helsingissä varmistettujen tapausten määrät olivat 757 ja 2 361.

Pääkaupunkiseudun kolmen suuren kaupungin vahvistettujen tartuntojen yhteismäärä on noin 60 prosenttia koko maan 6 347 varmistetusta koronatapauksesta.

Helsingin kaupunki on antanut tietoja koronaviruksen alueellisesta levinneisyydestä kaupungissa. Nyt Vantaalla aletaan tutkia alueellisesti koronavirukseen sairastuneita.

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö pitää tärkeänä, että alueellisia tietoja selvitetään.

– Ei riitä, että kerromme jälkikäteen kuinka moni on sairastunut tai menehtynyt. Meidän täytyy olla kaksi viikkoa edellä, jotta voimme vaikuttaa tilanteeseen jopa jo ennen kuin tautia edes on jossain, Aronkytö sanoi Vantaan Sanomien haastattelussa.

Alueellisia tietoja tutkitaan Aronkydön mukaan yhdistämällä esimerkiksi sairastumis- ja testaustiedot. Tietoja saadaan muun muassa Husin laboratoriosta.

Syy, miksi Vantaan kaupunki vasta nyt aloittaa viruksen alueellisen tutkimisen on Aronkydön mukaan ollut yksityisyyden suojassa.