Espoossa on ajettu roimasti sakkoja tietyömaan kohdalla – tätä mieltä rajoituksista oltiin Liikenneturvan kyselyssä

Tietyömaat ovat varma lähestyvän kesän merkki. Tietyöalueiden myötä teille on asetettu myös lisää poikkeusnopeusrajoituksia.

Liikenneturvan kyselyssä yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli samaa tai melko samaa mieltä siitä, että nopeusrajoituksia on syytä noudattaa tietyömaiden kohdalla. Samassa Kantar TNS:n Liikenneturvalle tekemässä noin tuhannen vastaajan kyselyssä joka neljäs oli samaan aikaan kuitenkin samaa tai melko samaa mieltä siitä, että nopeusrajoitukset ovat liian alhaisia tietyömaiden kohdalla.

– Tällaiseen kokemukseen voi vaikuttaa esimerkiksi se, että tietyömaalla ei näytä tapahtuvan juuri sillä hetkellä mitään. Mutta jos vaikkapa viikonloppuaikaan on tietyömaan kohdalla yhä alempi rajoitus, johtuu se siitä, ettei tieympäristö ole vielä valmis normaalien rajoitusten käyttöönottamiseksi. Esimerkiksi ajoratamerkinnät voivat puuttua tai edessä voi olla jotain muuta tavallisesta poikkeavaa, Liikenneturvan aluepäällikkö Rainer Kinisjärvi sanoo tiedotteessa.

Rajoitusten kannattamisessa kyselyssä ja niiden noudattamisessa käytännössä on eroa ainakin viimeaikaisten uutisten perusteella.

Tämä on Espoossa näkynyt esimerkiksi tietyömaa-alueella Turunväylän ja Kehä I:n liittymän kohdalla. Länsiväylä kertoi keskiviikkona, kuinka poliisi kirjasi roppakaupalla ylinopeuksia valvoessaan aamuliikennettä tuon tietyömaan kohdalla. Länsi-Uudenmaan poliisin kamera-auto oli paikalla 40 minuuttia, ja tuona aikana kameraan tallentui 270 sakon arvoista ylinopeutta eli keskimäärin 6–7 ylinopeutta joka minuutti. Suurin mitattu nopeus oli 115 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella.

Huhtikuun puolella puolestaan autoilijalle mitattiin Turunväylän toisen tietyömaan kohdalla Veikkolassa 111 kilometrin tuntinopeus kuudenkympin alueella.

– Kyse ei ole vain tielläliikkujien, vaan myös tietyömaan työntekijöiden turvallisuudesta. He tekevät hommia, jotta yhteydet paranisivat ja liikenne olisi jatkossa yhä sujuvampaa. Tietyömaa-alueella on tärkeintä hidastaa ajonopeus sellaiseksi, että voi varautua poikkeaviin tilanteisiin, aluepäällikkö Kinisjärvi sanoi tiedotteessa.

Onnettomuudet tietyöalueilla

Poliisin tietoon tulee vuosittain keskimäärin kolme tietyöalueilla tapahtunutta kuolemantapausta.

Tietyöalueilla loukkaantuneita on vuosittain keskimäärin 129.

Eniten henkilövahinkoja tapahtuu kello 13–19 välisenä aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut