Espoossa on tarvetta alueellisille koronatiedoille – "Jos ja kun tilanne melko varmasti pahenee, pystyisimme kohdentamaan testausta tai rajoituksia"

Koronatartuntojen alueellisesta jakautumisesta Espoon eri alueiden kesken ei vielä ole kunnollista tietoa, mutta sellaiselle olisi tarvetta, sanoo kaupungin perusturvajohtaja Juha Metso.

– Mikään alue ei ole erityisesti profiloitunut, kun tartuntoja on toistaiseksi nämä noin 800, perusturvajohtaja Metso sanoi viikon alussa Länsiväylälle.

Yksi uutisotsikoihin asti päätynyt tartuntakeskittymä Espoossa on ollut Nihtisillan vastaanottokeskus, jonka vappuaattona alkanut koronakaranteeni päättyi viime perjantaina.

Viime perjantaihin mennessä koronatartunta oli todettu 128 vastaanottokeskuksen asiakkaalla. Heistä sata oli jo todettu terveiksi, Maahanmuuttovirasto tiedotti perjantaina.

– Jos tartuntoja nyt on johonkin kasaantunut niin sinne, mutta se tilanne on ilman erityisiä seurauksia hoidettu hyvin, Metso totesi.

Espoon naapurikaupunki Helsinki on antanut julkisuuteen tietoja koronavirustartuntojen alueellisesta jakautumisesta kaupungissa. Myös Vantaalla aletaan tutkia alueellisesti koronavirustartuntojen levinneisyyttä.

Espoossakin on Juha Metson mukaan sekä tahtoa että tarvetta kunnolliselle alueittaiselle koronatartuntatiedolle.

– Meillä on yhteistyössä Husin kanssa tahtotila, että koko pääkaupunkiseudulla tätä, mitä Helsinki on julkaissut, tehtäisiin samalla tavalla tai postinumeroalueittain, Metso sanoo.

– Sillä olisi merkitystä siihenkin, että jos ja kun koronatilanne tulee melko varmasti pahenemaan jatkossa, pystyisimme kohdentamaan testausta tai rajoituksia sinne, missä riskit näyttävät kasvavan, Metso jatkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut