Kaupunginhallitus hyväksyi Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavan nähtäville

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaupungin pohjois- ja keskiosien yleiskaavaehdotuksen nähtäville.

Päätös tehtiin äänin 12–3 vihreiden esityksen hävitessä. Vihreät irtautuivat viime viikolla kaavaa koskevista neuvotteluista.

Neuvottelutuloksen hyväksyivät kokoomus, Sdp, Rkp, keskusta ja kristillisdemokraatit.

Yleiskaava mahdollistaa noin 55 000 asukkaan ja noin 11 000 työpaikan sijoittumisen Espoon pohjois- ja keskiosiin.

Yleiskaavan laadinnassa on tavoitteena ollut 60 000 uuden asukkaan sijoittuminen Espoon keski-ja pohjoisosiin vajaassa 30 vuodessa. Tässä vaiheessa oletetaan, että tavoite voi pienentyä 5 000 asukkaalla.

Kaavaehdotuksessa päätettiin edesauttaa pientaloalueiden laajentamista ja omakotiasumisen mahdollisuuksia Espoossa. Merkittävin uusi taajamakohde on Hista, jonka suunnittelu voi edetä yleiskaavan tultua voimaan.

Neuvottelutuloksesta irtautuneet vihreät pitävät tärkeänä, että Pohjois- ja Keski-Espoota suunnitellaan ilmaston ja luonnon kannalta kestävästi turvaten samalla asukkaille tärkeät lähipalvelut ja toimiva joukkoliikenne.

– Pohjois- ja Keski-Espoon asukkaat ovat jo pitkään toivoneet parempia palveluita ja toimivampaa joukkoliikennettä. Kaupunginhallituksen päätös hajauttaa kaupunkirakennetta merkittävästi, mikä ei valitettavasti tue tämän tavoitteen toteutumista parhaalla mahdollisella tavalla, vihreiden neuvottelijana toiminut kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Henna Partanen sanoo maanantaisessa tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut