Sorsat voittivat lokit muraaliäänestyksessä – Suomenojan voimalan kylkeen maalattavat linnut näkyvät aikanaan Rantaraitille

Energiayhtiö Fortum sulkee Espoon Suomenojan voimalansa toisen hiilenpolttoyksikön kesäkuussa.

Voimalaitos sijaitsee tunnetun lintukosteikon vierellä ja hiiliyksikön sulkemista juhlistetaan isolla lintuaiheisella muraalilla, joka maalataan voimalan 40 metriä korkean lämpöakun kylkeen.

Nettiäänestyksessä muraalin aiheesta oli mukana kolme vaihtoehtoa, ja äänestyksen voitti lopulta luonnos Kaksi sorsaa heinikossa. Tiukassa äänestyksessä naurulokki-aiheinen maalaus jäi vain 44 äänen päähän.

Kaikkiaan äänestyksessä annettiin 3 390 ääntä.

Voittajaluonnos on Fortumin tiedotteen mukaan saanut inspiraationsa EU:ssa uhanalaiseksi luokitellusta harmaasorsasta, joka tuli Suomenojalle 80-luvulla. Alueella pesii noin 30 paria, ja Suomen pesivistä harmaasorsista joka kolmas pesii Suomenojalla.

Muraalin suunnitteluun ovat osallistuneet paikalliset lintuharrastajat.

– Meille lintuharrastajille Suomenojan kosteikon ja lintualtaan suojelu ovat sydämen asia. Näemme alueen hiilineutraalin kehityksen positiivisena asiana ja on hienoa, että alueen luonne on otettu huomioon muraalia suunniteltaessa, lintuharrastaja Esa Mälkönen Suomenojan luonto ry:stä kertoi aiemmin keväällä Fortumin tiedotteessa.

Taiteilijat Anetta Lukjanova ja Taneli Stenberg aloittavat sorsamuraalin maalaustyöt kesäkuun alussa. Maalaus tarkentuu vielä toteutusvaiheessa, ja sen on määrä olla valmis kesäkuun loppuun mennessä. Valmistuttuaan teos näkyy Espoon Rantaraitille.

Hiilestä luopuminen

Hiiliyksikön sulkeminen on osa Fortumin ja Espoon projektia, jolla luovutaan kivihiilestä Espoon kaukolämmön tuotannossa vuoteen 2025 mennessä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut