Leppävaara kokonaan ja Keski-Espoon uimahalli auki 1. kesäkuuta – Espoonlahti siitä viikon päästä

Leppävaaran maauimalassa voi olla kesäkuun 1. päivästä lähtien enintään 500 henkilöä. Sää vaikuttaa suuresti paikan suosioon. Arkisto / Johanna Erjonsalo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoon uimahalleista kaksi aukeaa heti, kun se on mahdollista. Nämä hallit ovat Keski-Espoo ja Leppävaara. Samana päivänä maanantaina 1. kesäkuuta avataan myös Leppävaaran maauimala.

Espoonlahden uimahalliin pääsee tuosta viikon päästä maanantaina 8. kesäkuuta.

Halleissa palataan normaaleihin aukioloaikoihin. Maauimalassakaan pari viikkoa tavallista myöhäisempi avaamisaika ei vaikuta aukioloaikoihin.

Liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko kertoo, että tämän hetken tietojen mukaan millekään ryhmälle kuten esimerkiksi senioreille ei ole tulossa omia uintiaikoja. Sen sijaan mietitään pitäisikö keväältä peruuntuneille Cetuksen uimakouluille olla oma aika.

– Leppävaaran maauimalassa asiakkaiden maksimimäärä on 500 ja sitä kontrolloimme. Sinne kuljetaan pääovesta kuten uimahallin puolellekin. Pukutilat suihkuineen ovat käytössä mutta saunat eivät, Ikävalko selvittää.

Uimahallin puolella voi olla korkeintaan 200 henkilöä.

– Hallien ja maauimalan avaamisesta on tullut paljon kyselyjä. Me emme kuitenkaan tiedä, kuinka innokkaasti espoolaiset ovat lähdössä uimaan. Maauimalan puolella sää tietysti vaikuttaa paljon.

Ikävalko sanoo, että jos jonoja syntyy eikä riittävää etäisyyttä pystytä pitämään, on käytäntöjä muutettava.

Keski-Espoon uimahallissa asiakkaiden suurin määrä voisi olla esimerkiksi 150.

Espoonlahdessa määräksi on kaavailtu 200 henkilöä, koska tilat ovat suuremmat kuin Keski-Espoossa. Espoonlahdessa on hallien ainoa 50 metrinen allas.

Moni asia on vielä mietittävänä. Onko käytössä esimerkiksi joka toinen pukukoppi? Jos käytetään jokatoista suihkua, syntyykö siitä jonoa? Miten estää mahdollista jonoa ja ruuhkaa hallien aulatiloissa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.