Taustalla koronatilanne: Espoo peruu kesätyöt yli 170 henkilöltä

Korona: Hoivakotien ja sairaalan paikkoja jää täyttämättä.

Koronavirustilanne iskee myös Espoon kaupungin kesätyöntekijöihin. Kaikkia kesätyöpaikkoja ei täytetä, ja osalta kesätyöt on kokonaan peruttu.

Tällä haavaa Espoon kaupunki perunut kesätyöpaikan 172 henkilöltä. Perumisia voi tulla vielä lisää, kertoo henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski Espoon kaupungilta.

Koronatilanne vaikuttaa Sarekosken mukaan eniten alle 18-vuotiaille tarkoitettuihin avustaviin tehtäviin esimerkiksi vanhusten palveluissa. Muun muassa hoivakotien kesätyöntekijöiden sekä sairaalan avustavat tehtävät jätetään täyttämättä koronatilanteen vuoksi, Sarekoski kertoo.

Espoon kaupungilla on ollut haussa lähes 700 kesätyöpaikkaa. Osa rekrytoinneista on vielä kesken.

Kaupunki on hakenut kesätyöntekijöitä esimerkiksi puistojen, katujen ja kiinteistöjen kunnossapitotehtäviin sekä lähihoitajan, sairaanhoitajan ja taloushallinnon tehtäviin.

Koronavirustilanne vaikuttaa myös Espoon kaupungille kesätöihin tulevien perehdyttämiseen.

Kaupunkitasoinen kesätyöinfo toteutetaan kirjallisten materiaalien avulla. Lisäksi toimipisteissä noudatetaan omia poikkeustilanteen perehdytysohjeita, Sarekoski kertoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut