Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotimaa24: Olarin seurakunnan pappi rakensi ehtoollispleksin koronaturvaksi

Evankelis-luterilaisen kirkot piispat antoivat tällä viikolla päivitetyn ohjeen kirkollisten toimitusten järjestämisestä koronapandemian aikana.

Kesäkuun alusta alkaen jumalanpalveluksissa saa jälleen olla kirkkokansaa paikalla, ja kirkollisiin toimituksiin kuten kasteeseen, vihkimiseen ja hautaan siunaamiseen voi osallistua yli 50 henkilöä, kunhan turvaväleistä huolehditaan.

Seurakuntalaisten päästessä jälleen jumalanpalveluksiin on myös mietitty, miten jumalanpalvelukset järjestetään turvallisesti. Piispojen päivitetyn ohjeen mukaan myös ehtoollista voidaan jakaa kesäkuun alusta alkaen.

Kotimaa24 kertoo, kuinka Olarin seurakunnan kappalainen Antti Kruus on alkanut rakentaa ehtoollispleksejä, joiden takaa ehtoollista aiotaan jakaa. Kruus kertoo Kotimaa24:lle saaneensa idean nähtyään uutisissa vastaavan pleksisuojan Kölnin tuomiokirkossa.

– Se on samankaltainen muovisuoja kuin kauppojen kassoilla, mutta tulee ylemmäs liturgin ja seurakuntalaisen kasvojen väliin, Kruus kertoo Kotimaa24:lle.

Ehtoollistarpeet jaetaan pleksin alalaidassa olevasta aukosta. Kotimaa24:n mukaan Kruusin ideoima pleksisuoja tulee myös Espoonlahden kirkkoon ja Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkkoon ortodoksiseen kirkkoon Tapiolaan.