Kotimaa24: Olarin seurakunnan pappi rakensi ehtoollispleksin koronaturvaksi

Kesäkuun alusta alkaen seurakuntalaiset pääsevät taas kirkkoihin osallistumaan jumalanpalveluksiin. Olarin kirkkoon tulee seurakunnan kappalaisen Antti Kruusin valmistama ehtoollispleksi. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Evankelis-luterilaisen kirkot piispat antoivat tällä viikolla päivitetyn ohjeen kirkollisten toimitusten järjestämisestä koronapandemian aikana.

Kesäkuun alusta alkaen jumalanpalveluksissa saa jälleen olla kirkkokansaa paikalla, ja kirkollisiin toimituksiin kuten kasteeseen, vihkimiseen ja hautaan siunaamiseen voi osallistua yli 50 henkilöä, kunhan turvaväleistä huolehditaan.

Seurakuntalaisten päästessä jälleen jumalanpalveluksiin on myös mietitty, miten jumalanpalvelukset järjestetään turvallisesti. Piispojen päivitetyn ohjeen mukaan myös ehtoollista voidaan jakaa kesäkuun alusta alkaen.

Kotimaa24 kertoo, kuinka Olarin seurakunnan kappalainen Antti Kruus on alkanut rakentaa ehtoollispleksejä, joiden takaa ehtoollista aiotaan jakaa. Kruus kertoo Kotimaa24:lle saaneensa idean nähtyään uutisissa vastaavan pleksisuojan Kölnin tuomiokirkossa.

– Se on samankaltainen muovisuoja kuin kauppojen kassoilla, mutta tulee ylemmäs liturgin ja seurakuntalaisen kasvojen väliin, Kruus kertoo Kotimaa24:lle.

Ehtoollistarpeet jaetaan pleksin alalaidassa olevasta aukosta. Kotimaa24:n mukaan Kruusin ideoima pleksisuoja tulee myös Espoonlahden kirkkoon ja Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkkoon ortodoksiseen kirkkoon Tapiolaan.

Korona-ajan kirkolliset toimitukset

Kesäkuun alusta alkaen kaikkiin kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä. Turvaetäisyyksiä on kuitenkin noudatettava, ja enimmäisosallistujamäärä on 500 ihmistä. Väkimäärää saatetaan joutua rajoittamaan turvavälien takia.

Kirkkokansa pääsee kesäkuun alusta alkaen myös osallistumaan paikan päällä jumalanpalveluksiin. Niitä koskevat samat henkilömäärärajoitukset kuin muitakin kirkollisia toimituksia.

Lähde: evl.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen ratsupolulla Oittaalla – kuva
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. HSL avaa matkakortin nettilatauksen ensi viikolla – voi ostaa sekä kautta että arvoa
 4. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 5. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 6. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 7. 180 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella – Porkkalantiellä triplanopeutta ajaneen motoristin kortti hyllylle
 8. Valtion lupaus rahoittaa puolet kaupunkiradasta saa Espoossa myös kritiikkiä – Vuornos: ”Hanke vaakalaudalla”
 9. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 10. Länsimetron jatkeella alkaa kiskojen asennus
 11. Mopoilijoista valituksia poliisille päivittäin ­– poliisin saapuminen rauhoittaa menon vain hetkeksi
 12. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 13. Kiekko-Vantaan kapteeni vaihtaa Kiekko-Espoon alakertaan – "Erno on loistava joukkueen jätkä"
 14. Hallituksen lisäbudjetti: Espoo on saamassa hieman alle 140 miljoonaa kaupunkiradan jatkeeseen
 15. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.