Kotimaa24: Olarin seurakunnan pappi rakensi ehtoollispleksin koronaturvaksi

Evankelis-luterilaisen kirkot piispat antoivat tällä viikolla päivitetyn ohjeen kirkollisten toimitusten järjestämisestä koronapandemian aikana.

Kesäkuun alusta alkaen jumalanpalveluksissa saa jälleen olla kirkkokansaa paikalla, ja kirkollisiin toimituksiin kuten kasteeseen, vihkimiseen ja hautaan siunaamiseen voi osallistua yli 50 henkilöä, kunhan turvaväleistä huolehditaan.

Seurakuntalaisten päästessä jälleen jumalanpalveluksiin on myös mietitty, miten jumalanpalvelukset järjestetään turvallisesti. Piispojen päivitetyn ohjeen mukaan myös ehtoollista voidaan jakaa kesäkuun alusta alkaen.

Kotimaa24 kertoo, kuinka Olarin seurakunnan kappalainen Antti Kruus on alkanut rakentaa ehtoollispleksejä, joiden takaa ehtoollista aiotaan jakaa. Kruus kertoo Kotimaa24:lle saaneensa idean nähtyään uutisissa vastaavan pleksisuojan Kölnin tuomiokirkossa.

– Se on samankaltainen muovisuoja kuin kauppojen kassoilla, mutta tulee ylemmäs liturgin ja seurakuntalaisen kasvojen väliin, Kruus kertoo Kotimaa24:lle.

Ehtoollistarpeet jaetaan pleksin alalaidassa olevasta aukosta. Kotimaa24:n mukaan Kruusin ideoima pleksisuoja tulee myös Espoonlahden kirkkoon ja Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkkoon ortodoksiseen kirkkoon Tapiolaan.

Korona-ajan kirkolliset toimitukset

Kesäkuun alusta alkaen kaikkiin kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä. Turvaetäisyyksiä on kuitenkin noudatettava, ja enimmäisosallistujamäärä on 500 ihmistä. Väkimäärää saatetaan joutua rajoittamaan turvavälien takia.

Kirkkokansa pääsee kesäkuun alusta alkaen myös osallistumaan paikan päällä jumalanpalveluksiin. Niitä koskevat samat henkilömäärärajoitukset kuin muitakin kirkollisia toimituksia.

Lähde: evl.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut