Hoivakodissa asuvaa läheistä voi nyt tavata Espoossakin, mutta vain ulkona ja turvavälin päästä

Espoossa hoivakodissa asuvaa läheistä voi päästä tapaamaan ulkona, kun asiasta sopii etukäteen. Arkistokuva. Päivi Tuovinen

Sirkku Aalto

Hoivakotien vierailukiellot ovat lieventyneet myös Espoossa. Hoivakodissa asuvaa läheistä voi päästä tapaamaan ulkona, kun asiasta sopii ennakkoon hoivakodin henkilökunnan kanssa.

– Kyllä tapaaminen on mahdollista järjestää. Siihen on yllytettykin tämän viikon aikana, sanoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Hoivakodin henkilökunta auttaa tapaamisen järjestämisessä, jos hoivakodin asukas tarvitsee ulkona esimerkiksi pyörätuolia. Lisäksi vierailijaa muistutetaan turvavälien tärkeydestä, Metso sanoo.

– Varmaan jokainen ymmärtää, että on parempi, jos hoivakodin asukas on tuulen yläpuolella. Sekin vähentää tartuntariskiä, jos vierailija on koronapositiivinen tietämättään, Metso sanoo.

Oireisena vierailulle ei pidä edes pyrkiä, Metso muistuttaa.

Espoossa vierailut hoivakoteihin ja sairaalaan kiellettiin koronavirustilanteen takia maaliskuussa. Saattohoito-osastolla on voinut vierailla, kun asiasta on sopinut ennakkoon.

Hoivakotien sisätilojen osalta vierailukieltoja on Metson mukaan vaikeampi purkaa.

– Jos vierailija on oireeton koronan kantaja, niin siinä ovat sekä hoivakodin henkilökunta että muutkin kuin läheinen tartuntavaarassa, Metso sanoo.

Hoivakotien vierailukiellot ovat hiljattain lieventyneet myös Kirkkonummella, jossa hoivakotien asukkaille ja läheisille on järjestetty tapaamispaikkoja sekä sisälle että ulos.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli perjantaihin mennessä kuollut Espoon hoivakodeissa ja Espoon sairaalassa 22 ihmistä. Määrä ei ole kasvanut maanantaista.

Koronatartuntoja Espoossa oli perjantaihin mennessä varmistunut 824.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut