Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakevään puutarhatöistä ja varastojen siivouksista ennätyksellinen ruuhka Sortti-asemille – kävijämäärä joudutaan rajoittamaan

Sortti-asemat ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Niille myös syntyy jonoja, koska koronan vuoksi asiakkaiden määrää rajoitetaan.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Sortti-asemilla on ollut ennätysvilkasta koko kevään. Kävijöitä on ollut huhtikuun loppuun mennessä lähes 30 000 enemmän kuin viime vuoden keväänä.

Syyksi arvioidaan sitä, että asukkaat tekevät tavallista enemmän puutarhatöitä sekä siivoavat pihojaan ja varastojaan koronarajoitusten ollessa voimassa.

– Sortti-asemillamme on käynyt valtavasti asiakkaita koko kevään. Jonoja on valitettavasti syntynyt, koska olemme joutuneet rajoittamaan asiakkaiden määrää varmistaaksemme kaikkien turvallisuuden koronaviruksen aikana. Asemalle pääsee vain 10–20 asiakasta kerrallaan, kertoo tiedotteessa HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Eniten asiakkaita käy yleensä maanantaina ja perjantaina iltapäivisin ja iltaisin.

Joka arkipäivä kaikilla asemilla yhteensä käy keskimäärin 3 000 asiakasta. Vilkkaimmat asemat ovat Konala ja Kivikko.

HSY:ssä toivotaan, että asiakkaat harkitsisivat asemalle tulemista epidemian aikana tai tulisivat keskellä viikkoa ja aamuisin, jolloin on yleensä väljempää.

Mäntysen mukaan nyt kannattaa tuoda ainoastaan välttämättömät jätteet ja isompi lasti kerrallaan, jotta yksittäisten käyntien määrä vähenisi.

Sortti-asemilla asioidessa HSY suosittelee itsepalvelumaksamista ja verkkomaksua. Ruskeasannalla ja Jorvaksessa on Sortti-kortti -asiakkaiden käytössä itsepalvelumaksulaitteet.

Kivikossa on henkilöasiakkaille testikäytössä eSortti.fi-palvelu, jossa voi ilmoittaa jätemäärät ja maksaa ne etukäteen.

Peräkärryjä ei Sortti-asemilta tällä haavaa vuokrata, vaikka niille on nyt ehkä suurin tarve.

– Tällä tavoin on mahdollista hillitä hieman asiakkaiden määrää, jolloin henkilökuntamme ehtii auttamaan asiakkaita asemalla jätteiden lajittelussa paremmin, perustelee Mäntynen päätöstään.