Seurakuntatalon miljoonien peruskorjaus jäihin Kirkkonummella

Kirkkonummen seurakuntatalon peruskorjausta ei aloteta suunnitelmien mukaan. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen seurakuntatalon peruskorjaushanke on päätetty keskeyttää toistaiseksi. Laajan remontin piti alkaa tänä vuonna.

Kirkkonummen seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto päätti viime viikolla projektin keskeyttämisestä.

Päätöksen vaikutti vallitseva koronatilanne. Seurakuntien verotulot putoavat vääjäämättä tänä vuonna ja todennäköisesti samalla tavalla kuin kunnilla ja valtiolla.

Kirkkonummen seurakunnissa on myös mietitty myös tilatarpeita uudemman kerran.

Seurakunnissa on todettu, ettei ole lainkaan selvää, minkälaisia funktioita seurakuntatalolle todellisuudessa tarvitaan tulevaisuudessa.

Esimeriksi Kauppakeskus Kirsikkaan avatusta seurakunnan toimitilasta on saatu hyviä kokemuksia.

Kirkkovaltuusto päätti runsas vuosi sitten pitkällisen valmistelun jälkeen seurakuntatalon peruskorjauksesta. Hanke maksaisi noin 7,5 miljoonaa euroa.

Peruskorjauspäätös syntyi tiukahkon äänestyksen jälkeen. Vastaesityksenä oli talon purkaminen ja uuden rakentaminen.

Seurakuntayhtymän talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius arvio tässä vaiheessa, että kirkollisverotulot putoavat tänä vuonna useita prosentteja.

– Tilanne on vielä hyvin sumuinen, eikä ennusteita voi vielä juurikaan tehdä, Cavonius sanoo.

Seurakunnat joutuvat sopeuttamaan taloutensa kokonaan itse. Mistään ulkopuolelta ei ole luvassa apua kuten kunnilla, joille valtio on luvannut kompensaatiota koronan takia hupenevista verotuloista.

Kirkkonummen seurakuntayhtymän verokertymä on ollut noin 7 miljoonaa euroa vuodessa. Esimeriksi viiden prosentin pudotuksella veroeuroja kertyisi tänä vuonna 350 000 vähemmän kuin oli budjetoitu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut