Lisää tarjontaa – uudistettu Kannusali taipuu 50–300 hengen tilaisuuksiin

Kulttuuritila: Kannusalin remontti monipuolistaa kulttuuritarjontaa.

Espoon keskuksessa toimiva Kannusali avautuu syksyllä perusteellisesti uudistettuna.

Kannusillan väestönsuojan yhteydessä toimivassa Kannusalissa on totuttu näkemään muun muassa teatteri- ja elokuvaesityksiä.

– Kannusali on ollut käytössä 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Silloisella tekniikalla rakennettu lattia on kärsinyt kosteusvaurioista. Lattiat on nyt korvattu hengittävällä betonilaatalla ja asianmukaisella salaojituksella, Kannusalin vastaava tuottaja Simppu Silaste kertoo.

Teatterisalin loivasti nouseva katsomo on purettu pois. Sen tilalle tulee jyrkemmin nouseva teleskooppikatsomo, joka voidaan tarvittaessa koota pieneen tilaan.

Silaste lupaa, että istuimet ovat vanhoja mukavammat ja katsomon jyrkkyyden ansiosta näkyvyys näyttämölle on parempi. Katsomossa on nyt 220 istumapaikkaa eli hieman aiempaa vähemmän.

– Teatterisaliin tehtiin tasalattia. Siellä pystytään järjestämään vaikkapa 300 kuulijan rock-klubeja. Silloin tilaan voidaan laittaa pöytiä ja istuinryhmiä, Silaste kertoo.

Kannusalista tulee nyt huomattavasti monikäyttöisempi.

– Tasalattian ansiosta Kannusalista tulee nyt huomattavasti monikäyttöisempi. Kun tilaa pystyy muokkaamaan, siellä voidaan järjestää 50–300 hengen tilaisuuksia.

Kannusalin näyttämö on iso ja toimiva eikä siihen ole tehty suuria muutoksia.

Uusi katsomo asennetaan Kannusaliin toukokuun aikana. Kesän aikana asennetaan esitystekniikkaa.

– Uutta valokalustoa on hankittu, mutta teatteritekniikkaa ja äänentoistolaitteita ei tarvitse nyt uusia, koska se on tehty vuonna 2015.

Myös aulatilat ja infotiski on uudistettu ja kerrosten väliin on rakennettu hissi. Aulan wc-tilat on uudistettu.

– Lipunmyynti on nyt samassa tasossa kuin sali, Silaste mainitsee.

Esitysten aikaan asiakkaita palvelee Kahvila Nekka. Se on toiminut pitkään eri toimijoiden varassa, mutta nyt sinne haetaan Silasteen mukaan pitkäaikaisemmalla sopimuksella kahvilayrittäjää.

Kannusali on ollut kiinni viime syksystä lähtien. Syyskausi valmistauduttiin remonttiin ja työt alkoivat tämän vuoden puolella.

Ensimmäiset tilaisuudet Kannusalissa aiotaan järjestää elo-syyskuun vaihteessa.

– Kannusalin esityksissä on käynyt noin 40 000 katsojaa vuodessa. Meillä on tavoitteena kasvattaa sekä tarjontaa että kävijämäärää, Simppu Silaste toteaa.

Kannusalin tarjontaa aiotaan markkinoida erityisesti lähialueen asukkaille eli niille jotka asuvat 1–2 kilometrin säteellä ja radan varressa. Tulevassa ohjelmatarjonnassa aiotaan erityisesti ottaa huomioon alueen asukkaiden monikielisyys. Tämä tulee näkymään muun muassa elokuvatarjonnassa. Uutta tarjontaa edustavat musiikkiklubit, joissa nähdään myös kansainvälisiä esiintyjiä.

– Tavoitteena on lisätä elokuvaesitysten määrää. Teatterilavalla nähdään monipuolista teatteria stand upista ammattiteatterien ja harrastajateatterien esityksiin. Eskon eli Espoon esittävän taiteen koulun ja muiden taidekoulujen opiskelijoiden esityksiä nähdään aina lukuvuoden päätteeksi. Lisäksi ammatti- ja harrastajaryhmät voivat vuokrata Kannusalia näytöksiinsä.

Koko väestönsuoja remontoidaan vaiheittain. Remontointi on alkanut 2015 valmistuneella sähkö- ja ilmastointijärjestelmien uudistamisella. Tulevaisuudessa uudistetaan liikuntatilojen pukuhuoneet sekä muita urheilu- ja harrastustiloja.

Espoon keskus

Monipuolista toimintaa

Kannusali on teatteri- ja elokuvaesityksiin sekä konsertteihin suunniteltu areena, joka sijaitsee Espoon keskuksessa osoitteessa Kannusillankatu 4.

Kannusali ja Nekka sijaitsevat maan alla väestönsuojassa, jonne pääsee luiskaa pitkin.

Tiloissa on ajanmukainen esitystekniikka ja 12 m x 8 m kokoinen näyttämö, joka on täysin pimennettävissä.

Kannusalia ja kahvilaa vuokrataan yleisötilaisuuksiin sekä kokous- ja seminaarikäyttöön niinä aikoina, kun omaa ohjelmistoa ei ole.

Kannusalia ylläpitää Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

Samassa Kannusillanmäen väestönsuojassa on myös monipuolisia liikuntatiloja, jotka soveltuvat mm. eri palloilulajeille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut