Lisää tarjontaa – uudistettu Kannusali taipuu 50–300 hengen tilaisuuksiin

Kulttuuritila: Kannusalin remontti monipuolistaa kulttuuritarjontaa.

Ensin purettiin ja sitten rakennetaan. Kannusali uudistuu remontissa aiempaa monipuolisemmaksi kulttuuritilaksi. Peab Oy

Anneli Tuominen-Halomo

Espoon keskuksessa toimiva Kannusali avautuu syksyllä perusteellisesti uudistettuna.

Kannusillan väestönsuojan yhteydessä toimivassa Kannusalissa on totuttu näkemään muun muassa teatteri- ja elokuvaesityksiä.

– Kannusali on ollut käytössä 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Silloisella tekniikalla rakennettu lattia on kärsinyt kosteusvaurioista. Lattiat on nyt korvattu hengittävällä betonilaatalla ja asianmukaisella salaojituksella, Kannusalin vastaava tuottaja Simppu Silaste kertoo.

Teatterisalin loivasti nouseva katsomo on purettu pois. Sen tilalle tulee jyrkemmin nouseva teleskooppikatsomo, joka voidaan tarvittaessa koota pieneen tilaan.

Silaste lupaa, että istuimet ovat vanhoja mukavammat ja katsomon jyrkkyyden ansiosta näkyvyys näyttämölle on parempi. Katsomossa on nyt 220 istumapaikkaa eli hieman aiempaa vähemmän.

– Teatterisaliin tehtiin tasalattia. Siellä pystytään järjestämään vaikkapa 300 kuulijan rock-klubeja. Silloin tilaan voidaan laittaa pöytiä ja istuinryhmiä, Silaste kertoo.

Kannusalista tulee nyt huomattavasti monikäyttöisempi.

– Tasalattian ansiosta Kannusalista tulee nyt huomattavasti monikäyttöisempi. Kun tilaa pystyy muokkaamaan, siellä voidaan järjestää 50–300 hengen tilaisuuksia.

Kannusalin näyttämö on iso ja toimiva eikä siihen ole tehty suuria muutoksia.

Uusi katsomo asennetaan Kannusaliin toukokuun aikana. Kesän aikana asennetaan esitystekniikkaa.

– Uutta valokalustoa on hankittu, mutta teatteritekniikkaa ja äänentoistolaitteita ei tarvitse nyt uusia, koska se on tehty vuonna 2015.

Myös aulatilat ja infotiski on uudistettu ja kerrosten väliin on rakennettu hissi. Aulan wc-tilat on uudistettu.

– Lipunmyynti on nyt samassa tasossa kuin sali, Silaste mainitsee.

Esitysten aikaan asiakkaita palvelee Kahvila Nekka. Se on toiminut pitkään eri toimijoiden varassa, mutta nyt sinne haetaan Silasteen mukaan pitkäaikaisemmalla sopimuksella kahvilayrittäjää.

Kannusali on ollut kiinni viime syksystä lähtien. Syyskausi valmistauduttiin remonttiin ja työt alkoivat tämän vuoden puolella.

Ensimmäiset tilaisuudet Kannusalissa aiotaan järjestää elo-syyskuun vaihteessa.

– Kannusalin esityksissä on käynyt noin 40 000 katsojaa vuodessa. Meillä on tavoitteena kasvattaa sekä tarjontaa että kävijämäärää, Simppu Silaste toteaa.

Kannusalin tarjontaa aiotaan markkinoida erityisesti lähialueen asukkaille eli niille jotka asuvat 1–2 kilometrin säteellä ja radan varressa. Tulevassa ohjelmatarjonnassa aiotaan erityisesti ottaa huomioon alueen asukkaiden monikielisyys. Tämä tulee näkymään muun muassa elokuvatarjonnassa. Uutta tarjontaa edustavat musiikkiklubit, joissa nähdään myös kansainvälisiä esiintyjiä.

– Tavoitteena on lisätä elokuvaesitysten määrää. Teatterilavalla nähdään monipuolista teatteria stand upista ammattiteatterien ja harrastajateatterien esityksiin. Eskon eli Espoon esittävän taiteen koulun ja muiden taidekoulujen opiskelijoiden esityksiä nähdään aina lukuvuoden päätteeksi. Lisäksi ammatti- ja harrastajaryhmät voivat vuokrata Kannusalia näytöksiinsä.

Koko väestönsuoja remontoidaan vaiheittain. Remontointi on alkanut 2015 valmistuneella sähkö- ja ilmastointijärjestelmien uudistamisella. Tulevaisuudessa uudistetaan liikuntatilojen pukuhuoneet sekä muita urheilu- ja harrastustiloja.

Espoon keskus

Monipuolista toimintaa

Kannusali on teatteri- ja elokuvaesityksiin sekä konsertteihin suunniteltu areena, joka sijaitsee Espoon keskuksessa osoitteessa Kannusillankatu 4.

Kannusali ja Nekka sijaitsevat maan alla väestönsuojassa, jonne pääsee luiskaa pitkin.

Tiloissa on ajanmukainen esitystekniikka ja 12 m x 8 m kokoinen näyttämö, joka on täysin pimennettävissä.

Kannusalia ja kahvilaa vuokrataan yleisötilaisuuksiin sekä kokous- ja seminaarikäyttöön niinä aikoina, kun omaa ohjelmistoa ei ole.

Kannusalia ylläpitää Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

Samassa Kannusillanmäen väestönsuojassa on myös monipuolisia liikuntatiloja, jotka soveltuvat mm. eri palloilulajeille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.