Kahden pyörätien suunnittelu alkaa Kirkkonummella

Överbyntien suunnitellaan uutta pyörätietä runsaan kilometrin matkalle. Kirkkonummen kunta

Paavo Rantalainen

Kirkkonummella ryhdytään suunnittelemaan kahta uutta kevyen liikenteen väylää. Toinen kohde on keskustan lähellä ja toinen Jorvaksessa.

Överbyntiellä uutta väylää kaavaillaan runsaan kilometrin matkalle Karlbergintien ja Granbackantien välille.

Jorvaksessa Hirsalantiellä hankkeilla on noin 700 metrin pituinen osuus Ericsonin risteyksestä Kiilatielle, jonka varrella on uusi pienteollisuusalue.

Hankkeista on julkaistu kuulutukset, joilla suunnitteluprosessi aloitetaan.

Tarpeita uusille jalankulku- ja pyöräteille olisi Kirkkonummellakin runsaasti, mutta rahoitusta löytyy nihkeästi edes valmiiksi suunnitelluille hankkeille.

Lähtökohtaisesti valtion pitäisi maksaa yleisille teille tulevat kevyen liikenteen väylät ja kuntien omilla asemakaava-alueillaan. Esimerkiksi pian valmistuvan uuden väylän Volsintiellä on maksanut Kirkkonummen kunta, vaikka tie on valtion.

Ely-keskus on kustantanut suunnittelukustannuksista puolet. Näin on uusissakin hankkeissa tarkoitus menetellä.

Volsintien suunnittelu aloitettiin seitsemän vuotta sitten ja rakentaminen viime syksynä. Toissa vuonna valmistui Lapinkylässä uutta jalankulku- ja pyörätietä samalla kun koko tieosuus vajaan kahden kilometrin matkalla uusittiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.