Idea Porkkalan kansallispuistosta jakaa vahvasti kuntapäättäjiä – valtuusto äänesti yhdestä sanasta

Kansallispuiston perustaminen Porkkalaan ei edelleenkään saa lähimainkaan jakamatonta kannatusta Kirkkonummella. Sen osoitti tiukka äänestys valtuustossa maanantai-iltana.

Kansallispuistoa ajettiin Porkkalaan viisi vuotta sitten Suomi 100-hankkeena. Kilpailussa Porkkalan tuli kakkoseksi, ja kansallispuisto perustettiin Hossaan.

Kansallispuisto pulpahti esille valtuustossa maanantaina ja kysymys oli oikeastaan yhdestä sanasta hyvin yleisluontoiseen paperiin eli Kirkkonummen kehityskuvaan vuoteen 2040 ja 2060 saakka.

Kehityskuvaa on valmisteltu pitkään ja kansallispuistokin papereissa väikkyi, kunnes esityksessä sana kansallispuisto korvattiin sanalla virkistysalue. Muutos tehtiin kunnanhallituksessa yksimielisesti.

Valtuustossa Minna Hakapää (prok.) nosti ”kissan” taas pöydälle ja ehdotti, että kehityskuvassa puhutaan useassa kohdassa Porkkalan merellisestä kansallispuistosta eikä virkistysalueesta.

Keskustelu valtuustossa osoitti edelleen, että kansallispuisto ei miellytä läheskään kaikkia.

Sen sijaan Porkkalan alueen nykyisten virkistysalueiden kehittämistä tuskin vastustaa kukaan valtuustossa.

Kansallispuisto-nimi nostaa pinnalle peikkoja erilaisista rajoituksista ja pakkolunastuksista. Mainittiinpa sana sosialisointikin ohimennen.

Esteeksi kansallispuistoajatuksille nostettiin muun muassa liikenneyhteydet. Porkkalanniemelle on vaikea päästä, mikä todettiin jo vuosia sitten, kun kansallispuistohankkeesta viimeksi puhuttiin.

Valtuusto äänesti maininnasta. Hakapään esitys voitti äänin 26-22 (3 tyhjää).

Kirkkonummen maankäytön kehityskuvassa on siis jälleen tavoite Porkkalan kansallispuistosta eikä virkistysalueesta. Lisäyksenä tavoitetilaan tuli sana ”merellinen” kansallispuiston eteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut