Testeillä on saatu Espoossa kiinni 840 koronapositiivista

Testein varmistettujen koronatartuntojen määrä lisääntyy Espoossa tällä hetkellä muutamalla päivässä. Arkisto / Risto Aalto
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoossa on nyt 840 testein varmistettua koronapositiivista.

Varmistettujen tartuntojen määrä lisääntyy Espoossa tällä hetkellä muutamalla päivässä. Luku on noussut eilisestä neljällä ja viime viikon perjantaisesta kuudellatoista.

Uusia koronakuolemia ei ole tapahtunut Espoon sairaalassa eikä espoolaisissa hoivakodeissa. Koronan aiheuttamaan tautiin menehtyneitä on näissä edelleen yhteensä 22. Luku on pysynyt samana viime viikon maanantaista lähtien.

– Rajoitustoimet toimivat paremmin, kuin on osattu odottaa. Jos tämä jatkuu samalla tavalla, tämä suorastaan hiipuu. Samalla menolla tehohoidossa ei olisi juhannuksena ollenkaan potilaita, sanoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Metson mukaan viruksen suhteen pitää kuitenkin olla valppaana, sillä rajoitustoimia on purettu ja puretaan edelleen kesäkuussa.

– Suomea ei kuitenkaan voida pitää kiinni ikuisesti. On järkevää toimia niin kuin hallitus on säätänyt, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.