Toisessa espoolaiskoulussa koronatapaus – Parikymmentä oppilasta karanteeniin ensimmäisen kesälomaviikon loppuun

Lagstadin koulun oppilaita ja henkilökuntaa on jouduttu tänään laittamaan karanteeniin korona-altistuksen vuoksi. Espoossa on kaikkiaan 840 testeillä varmistettua koronatartuntaa. Johanna Erjonsalo

Lagstadin koulussa on tänään asetettu 25 henkilöä karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi. Yhden koronatartunnan saaneen kerrotaan olleen koulussa maanantaina.

Lagstads skola on Espoon keskuksessa toimiva ruotsinkielinen koulu, jossa toimii luokat 1–10.

Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on määrännyt taudille altistuneet noin kaksikymmentä oppilasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin 8. kesäkuuta asti. Sairastunut on asetettu eristykseen.

Koulun toiminta jatkuu normaalisti lukukauden loppuun. Muiden ei katsota altistuneen tartunnalle.

Lagstadin koulu on toinen espoolaiskoulu, jonka oppilaita ja henkilökuntaa on jouduttu asettamaan karanteeniin lähiopetuksen käynnistyttyä.

Viikko sitten keskiviikkona kerrottiin Mattlidenin koulun oppilaiden ja henkilökunnan karanteenista korona-altistuksen vuoksi.

Molemmat koulut ovat ruotsinkielisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.