Espoo julkaisee viikoittain aluekohtaisen koronakartan ­– eniten tartuntoja Suur-Leppävaarassa

Kuluvan viikon tiistain lukujen mukaan kaikkiaan 836 espoolaista on saanut koronavirustartunnan. Tiina Mutila
Johanna Halava

Johanna Halava

Espoo julkaisi tällä viikolla ensimmäistä kertaa verkkosivuillaan koronatilannekatsauksen ja aluekohtaisen koronakartan. Espoon tartuntatautitilannekatsaus julkaistaan tästä lähtien verkossa kerran viikossa torstaisin.

Katsaus kertoo koronavirustautiin sairastuneiden espoolaisten lukumäärän sekä Espoon kaupungin omissa ja ostopalveluissa menehtyneiden lukumäärän. Luvuissa eivät ole mukana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sairaaloissa koronavirustautiin kuolleet espoolaiset.

Kartalla koronavirustartunnan saaneet esitetään suuralueittain. Tautitapaukset kerrotaan sekä absoluuttisena lukumääränä että suhdelukuna tuhatta asukasta kohden. Luvuissa ovat mukana kaikki koronavirustartunnan saaneet, myös jo parantuneet.

Eniten tartuntoja on Suur- Leppävaaran alueella. Luvuissa näkyy Luona Oy:n ylläpitämässä Nihtisillan vastaanottokeskuksessa huhtikuun lopussa todettu tartuntaryväs.

Tämän viikon tiistain tietojen mukaan yhteensä 836 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Suur-Leppävaaran alueella positiivisen koronatestituloksen saaneita oli 292, Vanha-Espoossa 125, Suur-Tapiolassa 116, Suur-Espoonlahdessa 110, Suur-Matinkylässä 95, Pohjois-Espoossa 22 ja Suur-Kauklahdessa 20.

Koronavirustautiin oli menehtynyt tiistaihin mennessä 22 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä.

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso on aiemmin todennut Länsiväylälle, että tiedolle koronatartuntojen alueellisesta jakautumisesta kaupungin sisällä on tarvetta.

– Sillä olisi merkitystä siihenkin, että jos ja kun koronatilanne tulee melko varmasti pahenemaan jatkossa, pystyisimme kohdentamaan testausta tai rajoituksia sinne, missä riskit näyttävät kasvavan, Metso sanoi Länsiväylälle viime viikolla.

Helsinki on jo aiemmin antanut julkisuuteen tietoja koronavirustartuntojen alueellisesta jakautumisesta kaupungissa.

Vantaalla puolestaan kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä tekee ensi viikolla päätöksen siitä, julkaiseeko kaupunki alueellisia tietoja koronavirukseen sairastuneista.

Espoon alueellinen koronatartuntakartta löytyy täältä.

Edit 28.5.2020 klo 15.00: Lisätty juttuun linkki koronatartuntakarttaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut