Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan kahluualtaan viimeistely jatkuu ennakoitua pidempään

Aiemmasta tiedosta poiketen Tapiolan lasten kahluuallas ei avaudu heti kesäkuun alussa ensi maanantaina. Espoon kaupunki tiedotti tiistaina, että allas avattaisiin 1. kesäkuuta. Keskiviikkona tuli kuitenkin uusi tieto.

Viimeistelytyöt jatkuvat vielä ja avaaminen viivästyy muutamilla päivillä. Myös torstaiaamun sade hidasti töitä hieman.

– Parannuksia tehdään niin paljon, että aikataulu on sen vuoksi venynyt, liikuntapaikkamestari Tomi Ovaska kertoi torstaina aamupäivällä.

Kahluualtaaseen tulee uusi pinnoite ja sen tekeminen oli vielä torstaina kesken. Lisäksi altaan ympärille tuleva keinonurmi odottaa asentamistaan.

– Sen jälkeen kun altaaseen on saatu vesi, pitää vielä varmistaa, että vesi täyttää raja-arvot. Laboratoriotulosten saamiseen menee pari päivää, Ovaska kertoo.

Altaan vedestä otetaan näyte aamulla ja iltapäivällä ja sen lisäksi vedestä tehdään viikoittain laajempi laboratoriotutkimus. Tuorein tutkimustulos on aina nähtävillä altaan ilmoitustaululla.

Kahluualtaalle on tullut yksi vedenkäsittelykontti lisää. Altaalla on käytettävissä suihku ja jalkasuihku.

Valkoisen lauta-aidan taakse on rakennettu pukukopit ja wc:t. Ne ovat käytössä silloin kun altaalla on valvonta eli kello 10–18.

Kahluualtaalla pitää noudattaa hyvää hygieniaa ja koronaepidemian vuoksi annettuja ohjeita turvaväleistä. Vesileikeistä saa nauttia enintään 50 ihmistä kerrallaan.