Tapiolan kahluualtaan viimeistely jatkuu ennakoitua pidempään

Keskiviikkona illansuussa kahluualtaalla näytti tältä. Allas hohti valkoisena, koska siitä puuttui turkoosi pintamaali. Altaan ympärille asennetaan vielä keinonurmi. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Aiemmasta tiedosta poiketen Tapiolan lasten kahluuallas ei avaudu heti kesäkuun alussa ensi maanantaina. Espoon kaupunki tiedotti tiistaina, että allas avattaisiin 1. kesäkuuta. Keskiviikkona tuli kuitenkin uusi tieto.

Viimeistelytyöt jatkuvat vielä ja avaaminen viivästyy muutamilla päivillä. Myös torstaiaamun sade hidasti töitä hieman.

– Parannuksia tehdään niin paljon, että aikataulu on sen vuoksi venynyt, liikuntapaikkamestari Tomi Ovaska kertoi torstaina aamupäivällä.

Kahluualtaaseen tulee uusi pinnoite ja sen tekeminen oli vielä torstaina kesken. Lisäksi altaan ympärille tuleva keinonurmi odottaa asentamistaan.

– Sen jälkeen kun altaaseen on saatu vesi, pitää vielä varmistaa, että vesi täyttää raja-arvot. Laboratoriotulosten saamiseen menee pari päivää, Ovaska kertoo.

Altaan vedestä otetaan näyte aamulla ja iltapäivällä ja sen lisäksi vedestä tehdään viikoittain laajempi laboratoriotutkimus. Tuorein tutkimustulos on aina nähtävillä altaan ilmoitustaululla.

Kahluualtaalle on tullut yksi vedenkäsittelykontti lisää. Altaalla on käytettävissä suihku ja jalkasuihku.

Valkoisen lauta-aidan taakse on rakennettu pukukopit ja wc:t. Ne ovat käytössä silloin kun altaalla on valvonta eli kello 10–18.

Kahluualtaalla pitää noudattaa hyvää hygieniaa ja koronaepidemian vuoksi annettuja ohjeita turvaväleistä. Vesileikeistä saa nauttia enintään 50 ihmistä kerrallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.