Espoon seurakunnat rauhoittavat kymmeniä hehtaareja metsää Velskolassa

Rauhoitettavalla metsäalueella Velskolassa korkeuserot ovat suuria. Maastossa on myös lähes pystysuoria kallioita. Esko Jämsä

Espoon seurakunnat on päättänyt rauhoittaa Pohjois-Espoon Velskolasta 50 hehtaarin metsäalueen seuraavan 20 vuoden ajaksi. Rauhoittamisesta solmitaan sopimus ely-keskuksen kanssa.

Metsäalue on luonnoltaan ja maastonmuodoiltaan hyvin vaihtelevaa. Se sijaitsee Nuuksion kansallispuiston ja seurakuntien Velskolan kurssikeskuksen läheisyydessä.

Alue alkaa Velskolan Pitkäjärven pohjoisrannan tuntumasta, mutta sijoittuu kokonaisuudessaan Velskolantien itäpuolelle.

Suurimmalla osalla rauhoitettavaa aluetta ei ole tehty lainkaan hakkuita 20–30 vuoteen.

Ely-keskuksen tarjouksen mukaan seurakunnat saavat määräaikaisesta rauhoittamisesta noin 100 000 euron korvauksen. Asia käsitellään vielä ympäristöministeriössä.

Määräaikaisen rauhoittamisen vaihtoehtona oli myös pysyvän yksityisen luonnonsuojelualueen perustaminen tai määräalan liittäminen Nuuksion kansallispuistoon.

Espoon seurakunnat omistaa 270 hehtaaria metsää Espoossa ja Kirkkonummella. Nyt rauhoitettu alue on noin viidennes siitä. Lisäksi seurakunnilla on 114 hehtaaria metsää Perniössä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut