Espoolaisuus edellä Mestikseen – Kiekko-Espoon uusi päävalmentaja korostaa yhteisöllisyyttä

Janne Tuunanen on valmentanut aiemmin Bluesin junioreita, joten espoolainen jääkiekko on tuttua. Roni Ylä-Jussila

Roni Ylä-Jussila

Jääkiekon Mestikseen nousseen Kiekko-Espoon uusi päävalmentaja Janne Tuunanen haluaa tuoda espoolaisuuden joukkueeseen niin pelaajien kuin koko yhteisön kautta.

Kiekko-Espoon tavoitteena on paikallisten pelaajien tuominen joukkueeseen, sillä seura tietää heidän tuovan lisää intoa kentälle.

– Pyrimme saamaan tänne espoolaisia pelaajia, mutta lisäksi joukkuetta täydennetään myös Espoon ulkopuolelta, uusi päävalmentaja sanoo.

Tuunasen mukaan espoolaisuus tietää sitä, että pelaajat ”myös pelaavat tälle pelipaidalle oikeasti”.

38-vuotias Tuunanen valmensi helmikuuhun asti Kokkolan Hermestä, joka niin ikään pelaa Mestiksessä.

Tuunanen on valmentanut aiemmin myös Bluesin junioreita, joten paikallinen jääkiekko on hänelle tuttua. Kiekko-Espoon ohjaimissa hän aikoo peluuttaa joukkuetta samankaltaisesti kuin aikoinaan Bluesin C- ja B-junioreita.

– Totta kai niitä vanhoja perinteitä kunnioittaa. Pelityyli ja joukkueen ilme tulee olemaan samankaltainen kuin aikaisemmin. Se on viihdyttävää kiekkoa.

Tuunaselle on tärkeää myös se, mitä seura tekee kentän ulkopuolella. Pelkästään pelityylin tai espoolaisten pelaajien tuominen joukkueeseen ei ole päämääränä.

– Ei pelkästään se mitä me teemme kentällä, vaan myös se, mitä kaikki tässä ympärillä tekevät, sillä saamme luotua sitä yhteisöllisyyttä.

Valmentaja haluaa tuoda espoolaisille oman yhtenäisen jääkiekkojoukkueen ja saada enemmän ihmisiä seuraamaan Kiekko-Espoota.

– Yritämme saada mahdollisimman paljon ihmisiä kiinnostumaan tästä, ja siihen kuuluu kaikki somet ja media. Jotta pystyttäisiin antamaan mahdollisimman positiivinen kuva tekemisestä, niin silloinhan pitää tehdä asiat niin hyvin, että tulee se positiivinen kuva.

– Totta kai helpommin saa ihmisiä katsomoon, jos voittaa pelejä, mutta ei se ole se ainoa juttu, vaan meidän on pystyttävä seurana sitouttamaan eri ryhmiä tähän mukaan.

Viime kaudella Kiekko-Espoossa sekä valmentajan että urheilutoimenjohtajan pestejä hoitanut Kim Hirschovits keskittyy jatkossa jälkimmäisen postin hoitamiseen.

– Janne on työteliäs ja omaa potentiaalin kehittyä huippuvalmentajaksi isompiin ympyröihin. Uskon juuri tässä kohtaa Kiekko-Espoon ja Jannen polkujen tukevan toinen toistaan loistavasti matkalla myös molempien omiin tavoitteisiin, urheilutoimenjohtaja Hirschovits sanoo seuran tiedotteessa.

Kiekko-Espoon tulevan kauden tavoitteena on rakentaa pohjaa tulevaisuuteen. Varsinaista tuloksellista tavoitetta ei joukkueella ole, mutta menestymistä ei missään nimessä lueta pois.

– Luodaan vahva pohja. Ja totta kai jos saadaan luotua vahva pohja ja onnistutaan rekrytoinneissa, niin kyllä me saamme myös menestyä. Emme ala kuuta taivaalta tavoittelemaan. Jos me olemme valmiita, niin saamme menestyä ja menestymmekin, päävalmentaja Tuunanen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.