Matinkylän lukiohanke supistumassa – nuorisotila ja liikuntahalli saamassa punakynää

Metron tulo on kasvattanut Etelä-Espoon väestömäärää. Matinkylä tarvitsisi lukion, liikuntahallin ja terveelliset nuorisotilat. Arkisto / Päivi Tuovinen
Katja Riihola

Katja Riihola

Matinkylän lukion yhteyteen suunnitellusta nuorisotilasta ja alueellisesta liikuntahallista ollaan luopumassa. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen karsiman esityksen kokouksessaan tällä viikolla.

Hankkeen supistamisen syyksi kerrotaan vallitseva taloustilanne.

Liikunta- ja nuorisolautakunta käsittelee karsittua hankesuunnitelmaa ensi viikon torstaina.

Lukion tarvitsemien tilojen arvioidaan maksavan 38 miljoonaa euroa.

Liikuntasalin laajennuksen kustannukset olisivat olleet noin 3,5 miljoonaa euroa ja nuorisotilojen vajaat 1,8 miljoonaa euroa.

Matinkylän lukion hankkeen vanhempi versio, Meri-Matin hankesuunnitelma hyväksyttiin Espoon kaupunginvaltuustossa jo vuonna 2016.

Hankesuunnitelmaa on pyöritelty isosti viime vuodet. Joskus lukion yhteyteen kaavailtiin sairaalakoulun sivupistettä ja joskus päiväkotia.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta linjasi keskiviikkona, että lukion tulisi valmistua Matinkylään viimeistään kesäkuussa 2023.

Lukion on määrä tulla osoitteeseen Tynnyritie 2.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut