Matinkylän lukiohanke supistumassa – nuorisotila ja liikuntahalli saamassa punakynää

Metron tulo on kasvattanut Etelä-Espoon väestömäärää. Matinkylä tarvitsisi lukion, liikuntahallin ja terveelliset nuorisotilat. Arkisto / Päivi Tuovinen
Katja Riihola

Katja Riihola

Matinkylän lukion yhteyteen suunnitellusta nuorisotilasta ja alueellisesta liikuntahallista ollaan luopumassa. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen karsiman esityksen kokouksessaan tällä viikolla.

Hankkeen supistamisen syyksi kerrotaan vallitseva taloustilanne.

Liikunta- ja nuorisolautakunta käsittelee karsittua hankesuunnitelmaa ensi viikon torstaina.

Lukion tarvitsemien tilojen arvioidaan maksavan 38 miljoonaa euroa.

Liikuntasalin laajennuksen kustannukset olisivat olleet noin 3,5 miljoonaa euroa ja nuorisotilojen vajaat 1,8 miljoonaa euroa.

Matinkylän lukion hankkeen vanhempi versio, Meri-Matin hankesuunnitelma hyväksyttiin Espoon kaupunginvaltuustossa jo vuonna 2016.

Hankesuunnitelmaa on pyöritelty isosti viime vuodet. Joskus lukion yhteyteen kaavailtiin sairaalakoulun sivupistettä ja joskus päiväkotia.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta linjasi keskiviikkona, että lukion tulisi valmistua Matinkylään viimeistään kesäkuussa 2023.

Lukion on määrä tulla osoitteeseen Tynnyritie 2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.